Een bericht van de Apotheek Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Na overleg met huisartsen en eigen personeel hebben de apothekers in Nieuwleusen besloten om de apotheek voor publiek te sluiten (net als gisteren in Dalfsen)

Deze maatregel is genomen om ervoor te zorgen dat het risico op besmetting van patiënten onderling maar ook van de apothekersassistenten sterk zal verminderen. Het is op dit moment heel belangrijk dat alle professionals in de zorg kunnen blijven werken.

De levering van geneesmiddelen is en blijft gegarandeerd mits ons team gezond kan blijven!

Wat betekent dit voor U indien U een geneesmiddel nodig heeft:

De aanvraag van een recept, voor geneesmiddelen die u altijd gebruikt, verloopt zoals altijd via de receptenbus of via telefonische aanvraag bij de huisarts. U kunt uw herhalingsrecept ook naar de apotheek mailen; graag zelfs : info@apotheeknieuwleusen.nl

Aan de telefoon kunt u overleggen of u krijgt te horen hoe u en wanneer u de geneesmiddelen kan afhalen. Persoonlijk contact wordt daardoor vermeden. Wordt aan u een nieuw medicijn voorgeschreven door de huisarts , hoort u van hem/haar wat u moet doen; aflevering vindt eventueel plaats via kluisje of wordt bezorgd. Maar ga eerst naar huis of handel zoals u dat hebt vernomen van de huisarts. Voor een recept vanuit het ziekenhuis : belt u ons op.

Via de zij-ingang van de apotheek aan de Spil kunt u bij het 24-uurs kluisjessysteem komen. Indien U af gaat halen via een kluisje hebben wij uw mobiele telefoonnummer nodig. U krijgt automatisch van ons een sms-bericht dat het klaarstaat inclusief de pin-code en locker/kluisnummer. Met de pin-code kunt U de buitendeur openen. In de hal hangt een bedienpaneel voor invoer van  locker/ kluisnummer) en dezelfde pincode. Bediening is eenvoudig. Als u die oproep hebt gekregen wilt U dit dan zo snel mogelijk ophalen. Het kluisje kan dan weer snel voor een volgende levering gebruikt worden.

Als afhalen via een kluisje niet mogelijk is of als er sprake  is van een spoedeisende medicatie, dan zal het geneesmiddel worden bezorgd. De bezorger zal daarbij gepaste afstand bewaren om zo de hygiëne in acht te blijven nemen. Wij rekenen ook hier op Uw medewerking.

Ons team is de komende tijd – voor zover mogelijk – uitgebreid met een extra bezorger.

Natuurlijk geeft deze maatregel ongemak en dat betreuren wij. Maar op dit moment menen wij dat het – voor uw en ons belang – noodzakelijk is dat we de zorg draaiende houden en daar horen gepaste en vergaande maatregelen bij die niet te  laat in gang moeten worden gezet. Daarom vragen wij om Uw begrip. Wij blijven uiteraard met ons gehele team voor u klaarstaan en doen ons uiterste best om de geneesmiddelvoorziening in Nieuwleusen aan de gang te houden!

Middelen voor zelfzorg: omdat de apotheek voor publiek gesloten is , raden wij u aan om dit telefonisch met de apotheek te overleggen.

U kunt op ons team blijven rekenen en we zullen er alles aan doen om de farmaceutische zorg voor u voort te zetten maar weliswaar anders dan u gewend bent van ons.

Door Uw begrip te tonen zorgt U ook een beetje voor ons.

En zoals al eerder gezegd: laten we goed op onszelf en elkaar letten

Artikel delen: