Corona overzichten (dagelijkse update)

Corona overzichten (dagelijkse update)

DALFSEN – Het aantal besmettingen in Dalfsen is vrij stabiel en laag. Dit bericht zal daarom niet meer hoog in het nieuwsoverzicht staan. Kies uit het linker menu Rubrieken -> Overige rubrieken -> Corona dossier Dalfsen om de overzichten te zien.

De grafieken met het aantal besmettingen worden dagelijks bijgewerkt zodra het RIVM de cijfers bekend maakt, meestal rond 15.20 uur.
Het vierde overzicht toont gegevens van de gemeente Dalfsen.

De overzichten zijn interactief, het is dus mogelijk op de overzichten te klikken voor verdere informatie of gebruik te maken van menu opties, zoals bijvoorbeeld de ronde knoppen boven grafieken waarmee de tijdslijn kan worden ingesteld.
Bij bijna alle overzichten kun je met de pijltjes onderaan elk scherm door verschillende overzichten bladeren. Bekijk de kaarten dus goed er zijn diverse kaarten waar zowel onderaan als bovenaan menu opties beschikbaar zijn.
Afhankelijk van de internet snelheid en drukte kan het even duren tot de pagina is geladen.

1. Infographic

Snel en actueel overzicht van de situatie. Als de grafiek geselecteerd is zijn de details zichtbaar als je de muis over de lijnen beweegt.

2. Coronavirus in Nederland

Overzicht van de verspreiding van het Coronavirus in Nederland. Bij dit overzicht kun je met de pijltjes onderaan diverse overzichten zichtbaar maken. Details van grafieken zijn zichtbaar als je de muis over de lijnen beweegt. Op kaarten kun je in- en uitzoomen en klikken voor details.

3. Besmettingen per 100.000 inwoners

Deze kaart geeft de verspreiding van het Coronavirus in Nederland weer, gevisualiseerd naar het aantal besmettingen en het relatieve aantal per 100.000 inwoners. De kaart wordt elke dag automatisch bijgewerkt. Klik op de kaart voor een informatieve pop-up met informatie over het aantal besmettingen en aantal inwoners in een gemeente. Met + en – kun je in- en uitzoomen. De kaart verschuiven kan door op de kaart de linker muisknop ingedrukt te houden en de muis te bewegen. Rechtsboven is een legenda met de betekenis van de kleuren beschikbaar.

4. Besmettingen, ziekenhuisopnames en overledenen in Dalfsen.
Het kan even duren tot de gegevens van Dalfsen getoond worden. Als de gegevens niet zichtbaar worden tik dan rechtsboven, waar “Alle gemeenten” staat, Dalfsen in.

5. Grafiek met besmettingen door de tijd

Deze grafiek geeft het aantal bevestigde Corona gevallen door de tijd weer, en het verschil in aantallen ten opzichte van de vorige dag. Onderaan zijn met de pijltjes 2 opties beschikbaar en detail gegevens worden ook hier zichtbaar door de muis over de grafiek te bewegen.

Bron en met dank aan ESRI Nederland.

Artikel delen: