Corona overzichten (dagelijkse update)

Corona overzichten (dagelijkse update)

NEDERLAND – Via deze pagina kunnen diverse actuele overzichten geraadpleegd worden met betrekking tot de corona besmettingen in Nederland. Afhankelijk van de internet snelheid en drukte kan het even duren tot de pagina is geladen. De overzichten zijn interactief, het is dus mogelijk op de overzichten te klikken voor verdere informatie of gebruik te maken van menu opties. De vierde overzichtskaart toont gegevens van de gemeente Dalfsen.

Er zijn enkele aanpassingen doorgevoerd, bij bijna alle overzichten kun je met de pijltjes onderaan elk scherm door verschillende overzichten bladeren. Bekijk de kaarten dus goed er zijn diverse kaarten waar zowel onderaan als bovenaan nieuwe menu opties beschikbaar zijn.

De overzichten geven aan hoe snel dit gevaarlijke virus zich verspreidt. Minimaal 1,5 meter afstand houden is erg belangrijk! Als iedereen dat doet kunnen we af en toe nog een frisse neus halen.

Infographic

Eenvoudige infographic met de belangrijkste gegevens. Geeft snel een overzicht van de situatie en blijft actueel. Bij dit overzicht kun je onderaan kiezen voor Totalen en Grafiek. Als de Grafiek geselecteerd is zijn de details zichtbaar als je de muis over de lijnen beweegt.

Coronavirus in Nederland

Dit dashboard geeft de verspreiding van het Coronavirus in Nederland weer. Bij dit overzicht kun je met de pijltjes onderaan diverse overzichten zichtbaar maken. Details van grafieken zijn zichtbaar als je de muis over de lijnen beweegt. Op kaarten kun je in- en uitzoomen en klikken voor details.

Besmettingen per 1.000 inwoners

Deze kaart geeft de verspreiding van het Coronavirus in Nederland weer, gevisualiseerd naar het aantal besmettingen per 1.000 inwoners. De kaart wordt automatisch bijgewerkt elke dag. Klik op de kaart voor een informatieve pop-up voor informatie over het aantal besmettingen en aantal inwoners in een gemeente. Met + en – kun je in- en uitzoomen. De kaart verschuiven kan door op de kaart de linker muisknop ingedrukt te houden en de muis te bewegen. Rechtsboven is een legenda met de betekenis van de kleuren beschikbaar. Gegevens van een gemeente worden zichtbaar door op de kaart te klikken.

Besmettingen, ziekenhuisopnames en overledenen in Dalfsen

Grafiek met besmettingen door de tijd

Deze grafiek geeft het aantal bevestigde Corona gevallen weer door de tijd en het aantal nieuwe gevallen per dag. Onderaan zijn met de pijltjes 2 opties beschikbaar en detail gegevens worden ook hier zichtbaar door de muis over de grafiek te bewegen.

Bron en met dank aan ESRI Nederland.

Foto 1
Artikel delen: