Een bedrijfsverzekering verzekert je bedrijf - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Een bedrijfsverzekering verzekert je bedrijf

Elke ondernemer kan weleens een schadeclaim krijgen. Het is dan een prettig gevoel als je kunt terugvallen op je verzekering. Voor je onderneming is het dus belangrijk dat je een goede bedrijfsverzekering laat afsluiten. Een schadeclaim kan namelijk flink in de papieren lopen.

De kans op een schadeclaim is misschien heel klein, maar het kan een grote impact op jouw bedrijf hebben.  Een flinke schadeclaim kan zelfs ertoe leiden dat een bedrijf failliet kan gaan. Een bedrijfsverzekering is bedoeld om je onderneming te dekken tegen bepaalde risico’s zoals brand of diefstal. Bedrijfsverzekeringen kun je ook afsluiten in pakketten, dit komt ook voordeliger uit.  Denk hierbij aan bedrijfsautoverzekeringen, bedrijfsschadeverzekeringen en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Op verzekering winkel kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Als ondernemer heb je een uitgebreid overzicht bij wie je het voordeligst uitkomt. Met de juiste verzekering ben je verzekerd van dekking in vervelden situaties.

Bedrijfsverzekering

Je vraagt je misschien af waarom ondernemers een bedrijfsverzekering nodig hebben. Bedrijfsverzekeringen zijn namelijk noodzakelijk voor elke ondernemer. Deze verzekeringen kunnen ondernemers afsluiten om de risico’s van hun bedrijf af te kunnen dekken. Een bedrijfsverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar het is toch aangeraden. Veel verzekeraars bieden zelfs speciale bedrijfsverzekeringen aan die gericht zijn op de specifieke diensten van het bedrijf. Er zijn verschillende bedrijfsverzekeringen waarmee bedrijven zich kunnen indekken tegen bepaalde risico’s. Voorbeelden hiervan zijn de bedrijfsschadeverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandverzekering, inkomensverzekering en verzuimverzekering. Ben je zzp’er en heb je een eigen praktijk of kleine werkplaats? Dan doe je er goed aan om deze ook te verzekeren. Met een goede bedrijfsverzekering sluit je een waardevolle dekking af. Sluit je meerdere verzekeringen af voor je bedrijf dan kun je zelfs een premiekorting krijgen.  Bedrijfsverzekeringen zijn naast persoonlijke verzekeringen noodzakelijk voor iedere ondernemer.

Voordelen bedrijfsverzekering

Bij het afsluiten van een bedrijfsverzekering kijkt een verzekeraar naar een aantal elementen van de onderneming. Zo wordt de risicobereidheid van de onderneming meegenomen, net zoals de kennis en ervaring die binnen het bedrijf aanwezig is. En ook wordt de situatie waarin de onderneming verkeert bekeken bij de aanvraag van een bedrijfsverzekering. Bedrijfsverzekeringen kunnen voor uiteenlopende zaken worden afgesloten. Zo kan een onderneming zich verzekeren tegen schade aan gebouwen, auto’s en andere eigendommen. Maar het is ook mogelijk om een bedrijfsverzekering af te sluiten voor inkomensverlies, exportverlies en schade of verlies van goederen. Met de juiste bedrijfsverzekering kun je gerust je beroep uitoefenen en hoef je je geen zorgen te maken om een claim of schade aan je bedrijf.

Artikel delen: