Hulp bij leefbaarheid tijdens de coronacrisis

VILSTEREN – De wereld is voor veel mensen op dit moment heel anders. Soms lukt het met een kleine bijdrage net iets makkelijker om voor anderen te zorgen. Vanuit 4D helpen we graag een handje.

 

Heb jij een goed plan om jouw buurt of dorp een beetje leefbaarder te maken? Dan kan je een beroep doen op een bijdrage van maximaal 1000 euro vanuit de 4D pot.

Voorbeelden
Een Plaatselijk Belang is, samen met de horeca, gestart met maaltijdbezorging voor mensen die alleen zijn. Ook worden er tablets geregeld voor mensen die niet veel contacten hebben. Zijn er paaseitjes gebracht bij de vaste bezoekers van een sociaal eetcafé en worden er mondkapjes genaaid door vrijwilligers voor zorgmedewerkers.

Contact

Heb jij zelf een mooi initiatief of ken je iemand met een goed idee? Neem gerust contact op met 4D. Een korte omschrijving en via de mail is voldoende om in aanmerking te komen voor een 4D-bijdrage. Karola Schröder is de 4D makelaar voor het Vechtdal. Zij is bereikbaar via: karola.schroder@planet.nl of kijk op www.stimuland.nl/4D

 

4D

Voor het Vechtdal is een budget van 25.000 euro per jaar beschikbaar, om in te zetten als cofinanciering voor het realiseren van initiatieven. Samen maken we de wereld een beetje mooier. Ook tijdens de coronacrisis. De 4D’s staan voor Durven, Delen, Denken en Doen. De 4D-makelaar denkt mee over jouw initiatief, over hoe je anderen daarbij betrekt, hoe je een plan schrijft en waar financiering te vinden is. De provincie Overijssel wil mogelijkheden bieden aan mensen met een goed idee voor verbetering van de leefbaarheid in hun omgeving. Stimuland ontwikkelde de aanpak en werkt daarbij samen met diverse partners op het gebied van zorg, natuur, sport en cultuur.

Artikel delen: