Even bijpraten met de heer Veldhuis

Even bijpraten met de heer Veldhuis

HOONHORST – Nog niet zo lang geleden was zijn jongere broertje nog volop in het nieuws op Dalfsennet. Zijn broertje Jan in de Emmastraat in Dalfsen, iedereen kon hem feliciteren langs de weg, om dat hij 82 werd.

Deze is 83 jaar. En als iemand vraagt waar hij woont, dat zegt hij steevast: tegenover Zwarten Jensie. Dan weet iedereen wat hij bedoeld. Even bijkletsen langs de Zwarteweg en dan passeren er heel veel onderwerpen. Maar hij begint met afstand houden. de norm 1,5 meter, maar hij maakt er liever 5 meter van want zo bang is hij voor die corona.

 

5 meter wil ook prima, alleen dan moet je wel wat harder praten zeker met al dat drukke verkeer wat er toch allemaal langs raast. Hij begint met wie bin ie ok al weer. Oh de breur van Fransie. ie mut Fransie wel de groet’n van mie doen. Door heb ik fijn mee saam werkt bie Feenstra. Wat jemmer det dit bedrief er niet meer is, det dut mie elke dag nog zeer.

Ma ook de Klakkelaar. Jans Koerhuus, zagerij Halewijn, De bakker Thijhaar en ook Jans van de Vosboer komen aan de orde. Mien va mus vrogger  rieze uut de Sterenbos halen veur de ovens van de bakker en as het onveilig was ( ik meende dat het in de oorlog was) dan riep Jans van de Vosboer een paar keer zoals ze dat onderling afspraken: “KOEKOEK , KOEKOEK. En als ze dat hoorden konden zij  zich snel uit de voeten maken.

Foto's 2
Even bijpraten met de heer Veldhuis
Artikel delen: