GGD IJsselland opent testlocaties coronavirus

REGIO – Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je – als je klachten hebt – zien of je besmet bent met het coronavirus.

GGD IJsselland richt hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland in. Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen we het virus bestrijden. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.

Sinds 1 april test GGD IJsselland al mensen uit bepaalde (beroeps)groepen in een speciale testtent. Deze staat op het parkeerterrein van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. Vanaf eind februari zijn mensen ook thuis getest. Nu we vanaf begin juni iedereen met klachten snel gaan testen, hebben we meer testlocaties nodig. We hebben hiervoor locaties gevonden die verspreid zijn over onze regio: aan de Schonenvaardersstraat 5 in Deventer, aan de Veldkampweg 23-25 in Ommen, aan de Dolderweg 1 in Steenwijk en aan de Boerendanserdijk 41b in Zwolle.Update van 15.00 uur: Het ministerie van VWS bericht dat je je vanaf maandag 1 juni kunt aanmelden voor een test. Het nummer wordt op 1 juni om 08.00 uur bekendgemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Na een test word je binnen 48 uur gebeld met de uitslag, of deze nu positief of negatief is; bij een positieve test – bij een besmetting dus – hoor je dit van ons. In dat geval doen wij bron – en contactonderzoek.

Flexibele organisatie

GGD IJsselland tuigt een flexibele organisatie op die kan op- en afschalen voor testen en bron- en contactonderzoek wanneer nodig. Op www.ggdijsselland.nl vind je vacatures voor deze organisatie. Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland: “Landelijke maatregelen worden versoepeld en dat betekent meer bewegingsruimte en vrijheid voor inwoners. Heel fijn, maar dit kan alleen als iedereen zich houdt aan de leefregels en hygiëne maatregelen. Daarnaast zullen wij op uitgebreide schaal testen en bron-en contactonderzoek doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hier zetten wij ons als GGD natuurlijk graag voor in en we vertrouwen er op dat inwoners ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ben ongelooflijk trots op de medewerkers van GGD IJsselland en de manier waarop we ons werk met elkaar hebben gedaan de afgelopen maanden. Het is een kwestie van steeds bijsturen en dat kunnen we.”

Openingstijden tijdens Pinksteren

Op maandag 1 mei (tweede pinksterdag) zijn al onze locaties gesloten.

Het testen op het coronavirus gaat op tweede Pinksterdag wel gewoon door. Heb je vragen over het coronavirus? De publiekslijn van het RIVM is, ook op tweede pinksterdag, bereikbaar van 8.00 uur – 20.00 uur op 0800 – 1351.

Artikel delen: