Eerste Vechtdalmarathon een groot succes! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Eerste Vechtdalmarathon een groot succes!

Een hele marathon hardlopen, in coronatijd, door het mooie Vechtdal.

Dit weekend stond de (online) Nationale Nederlanden MA RA TH ON op het progamma. Via de online app (Strava) zouden vier deelnemers elk 10,5 kilometer afleggen en registreren zodat zij als team, bij wijze van een soort estafette, de marathonafstand zouden afleggen.

Twee fervente hardlopers uit Dalfsen Arjan Rorije en Martijn Colenbrander zagen hun kans schoon om in dit tijdperk van vele afgelaste sportevenementen de magische afstand van 42,195 km te volbrengen. Zij benaderden via sociale media zowel de organisatie van Nationale Nederlanden als hun ambassadeur in Dalfsen met de vraag of zij ook aan dit evenement konden meedoen door individueel de gehele marathonafstand te voltooien.

Helaas ontvingen zij hierop geen reactie. “Die jongens zijn natuurlijk ook hartstikke druk”, reageert Colenbrander begripvol. Daarop besloten zij zelf een route uit te stippelen zodat de marathonafstand door het mooie Vechtdal kon worden afgelegd.

De start vond plaats op zondag 7 juni 2020 om 6.00 uur vanaf de Gerner Marke te Dalfsen. Op 20 kilometer was voorzien in een Vitens waterpost en op 25 kilometer een kleine verzorgingspost, alles met inachtneming van de algemene voorschriften van het RIVM.

Ondanks een incidentele regenbui en hier en daar een straffe bries kijken de beide deelnemers terug op een geslaagd evenement met beiden een keurige tijd van 3 uur en 26 minuten. De route van het parcours is beschikbaar via Strava zodat liefhebbers dit voorbeeld kunnen volgen.

Foto's 2
Eerste Vechtdalmarathon een groot succes! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: