Noggus & Noggus weer geopend voor publiek

Noggus & Noggus weer geopend voor publiek

DALFSEN / OMMEN – Kringloop Noggus & Noggus Dalfsen en Ommen weer geopend voor publiek. Aan belangstelling geen gebrek. De private shopping-agenda van kringloopwinkel Noggus & Noggus in Dalfsen puilde de afgelopen weken uit. “Ook in deze pandemietijd voorzien we overduidelijk in een behoefte.

Omdat de regels zijn versoepeld gaan we met inachtneming van de RIVM-richtlijnen met ingang van maandag 15 juni weer gewoon open, maar we hanteren wel een maximum. Het aantal mandjes bij de ingang bepaalt hoeveel klanten er in de winkel zijn”, aldus bedrijfsleider Robin Drost van de vestiging Dalfsen. De winkel aan de Strangeweg in Ommen volgt het voorbeeld.

De afgelopen maanden ging de aanvoer van goederen onverminderd door. Sterker nog, dat liep op gegeven moment de spuigaten uit met het resultaat dat de opslagruimtes in een mum van tijd tot de nok toe vol zaten. “We moesten mensen echt vragen de spullen weer mee naar huis te nemen en ze op een later moment alsnog aan te bieden”, vertelt Robin die blij is dat de winkel weer gewoon open gaat.

De productverkoop via Marktplaats bleek een schot in de roos. De praktijk leert dat de fysieke- en de internet-verkoop prima naast elkaar kunnen bestaan. Dagelijks worden er pakketten door het hele land verstuurd. Ja, de kringloop aan De Singel in Dalfsen is een bruisende plek met een vaste groep vrijwilligers. Vakantiewerk behoort zelfs tot de mogelijkheden. “Wie 15 jaar of ouder is en verlangt naar een leuke en afwisselende zomer waar je geld verdient en tegelijkertijd het milieu een plezier doet, mag een mailtje sturen naar personeelenorganisatie@kringloopzwolle.nl. En weet je: een vakantiebaan bij Noggus & Noggus is niet alleen leuk en leerzaam, maar staat ook nog eens goed op je cv”, benadrukt Robin Drost. De jobs zijn niet alleen voorbehouden aan de vestiging in Dalfsen. Ook de Noggus & Noggus-winkels in Ommen, Staphorst en Hasselt zijn op zoek naar vakantiewerkers en zaterdaghulpen. Stuur een berichtje en laat weten welke winkel jouw voorkeur heeft.

Dat de winkels in Dalfsen en Ommen weer gewoon open gaan is mooi, maar hoe zit het met het succesvolle repair café? Welnu, even geduld nog. De groep mensen met die magische rechter handen bekijkt de komende weken hoe de anderhalve meter-maatregel in de winkels wordt nageleefd en beslist aan de hand daarvan of het repair café veilig open kan.

Artikel delen: