Naast steenmarters leven er ook boommarters, ook in Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Naast steenmarters leven er ook boommarters, ook in Dalfsen

DALFSEN – U heeft vanmorgen een verhaal op deze site kunnen lezen over steenmarters. Maar in Dalfsen, in de bossen van het natuurgebied het Sterrebos, leven sinds kort ook boommarters. Mogelijk leefden ze er langer, maar de laatste tijd laten ze zich meer en vaker zien.

Het zou er op kunnen wijzen dat de aantallen zijn toenemen. De boommarters is ongeveer net zo groot als een poes, maar dan met kortere pootjes. We hebben ze al vaker gezien, maar nooit de kans gekregen om er een foto van te maken. Vanmiddag sprak ik wandelaars uit Dalfsen die mij vroegen van wat voor soort dier ze een foto handden gemaakt. En waarachtig dat was die boommarter.

Boommarters leven in holle bomen of nestkasten, ze eten van alles, afhankelijk  van het seizoen. Ze hebben een zeer gevarieerde menukaart. Ze eten eekhoorns, maar ook muizen, maar ook duiven, spechten en konijnen  en zangvogels. Mieren en mestkevers,  ze vinden van alles lekker. Een volwassen dier kan wel 56 cm lang worden. Je kan er hier veel meer over lezen.

Foto inzonden door Rowena.

Foto's 2
Naast steenmarters leven er ook boommarters, ook in Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: