Filmavond in het theater

Filmavond in het theater

Het is alweer even geleden, maar volgende week organiseert Theater de Stoomfabriek weer een filmavond. Op vrijdagavond 19 juni om 20.00u draait de film The Peanut Butter Falcon. Een modern feelgoodsprookje met het hart op de juiste plaats.

Zak, een jongen met Down zonder familie, droomt ervan worstelaar te worden. Tegen zijn zin brengt hij zijn dagen door in een bejaardentehuis, de enige instelling die plek voor hem heeft. Wanneer hij weet te ontsnappen, sluit hij zich aan bij een andere buitenstaander, de krabbenvisser Tyler (LaBeouf) die moet vluchten nadat hij zich de woede van twee schietgrage collega’s op de hals heeft gehaald. Te voet, per boot en op een vlot zakken ze af naar het zuiden, door het kustgebied van North Carolina, rijk aan zandbanken en eilanden. Alleen al die fraaie omgeving (de film werd opgenomen in Georgia, met een vergelijkbare kustlijn) maakt The Peanut Butter Falcon bijzonder.

Tussen al die bekende gezichten in deze film is het Gottsagen die de show steelt. De regisseurs zagen het goed: de 34-jarige Gottsagen, die al vanaf jonge leeftijd acteert, is een geboren performer. Peanut Butter Falcon’ is vooral dankzij die heerlijke chemie tussen nieuwkomer Gottsagen en de weer in genade aangenomen LaBeouf een hartverwarmende en uiterst charmante film, die we met veel plezier vergeven dat de plot de originaliteitsprijs niet zal krijgen en niet al te diep graaft.

Er is maar plek voor 30 gasten, dus wees er snel bij. Kaarten zijn te koop via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij de Primera te Dalfsen.

Artikel delen: