LED-restaurantverlichting: 5 tips om klanten aan te trekken en te behouden

LED-restaurantverlichting: 5 tips om klanten aan te trekken en te behouden

Terwijl u misschien bezig bent met tafelkleden, wandkleden, keukenapparatuur en de perfecte verfkleur, houdt u er rekening mee dat de juiste verlichting een grote invloed kan hebben op het succes van uw restaurant. Verlichting kan uw restaurant meer ten goede komen dan u denkt. Of het nu gaat om het laten opvallen van uw gebouw door voorbijgangers of het creëren van een gastvrije omgeving, verlichting speelt een rol in het aantrekken en behouden van klanten.

Voornamelijk LED-restaurantverlichting heeft veel te bieden. Er zijn diverse lampen en armaturen voor binnen en buiten verkrijgbaar, van LED-lichtbakken voor borden en foto’s tot LED-parkeerplaatsverlichting. Bij het creëren van de juiste omgeving gaat het erom dat u uw opties kent, daarom geven we u in dit artikel meerdere tips voor het gebruiken van LED verlichting in uw restaurant.

1. Bepaal de toon en de stijl

Of u nu LED verlichting wilt gebruiken voor hanglampen, decoratieve wandlampen, plafondverlichting of spots: met LED heeft u alle mogelijkheid om de verlichting zo te creëren dat het volledig naar de wens is van de gasten en het personeel.

Met LED verlichting kunt u zelf dus kiezen wat u precies wilt doen in en rondom uw restaurant. Kies een sfeer die u uit wilt stralen, zoals warm, kleurvol of natuurlijk licht. Vervolgens kiest u voor de type lampen, binnen bijvoorbeeld voor kleine sfeervolle led spots, voor grote kandelaars met led lampen of voor wandlampen.

De belangrijkste elementen waar u in moet kiezen zijn: de stijl, lichtkleur, vormen en lamp types.

2. Creëer visueel inspirerende designelementen

Voeg kleurrijke verlichting toe aan de bar, het plafond, het toilet of de kasten en wanden. Dit kan middels een LED strip, deze strips zijn vaak aan de muur te bevestigen middels klevende strips aan de achterzijde.

LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en kleuren. Tegenwoordig vindt u LED strips die in vrijwel alle kleuren te zetten zijn. Daarnaast zijn deze strips zo ingesteld dat u zelf de snelheid en intensiteit kunt kiezen. Dit kan met een meegeleverde afstandsbediening.

Met LED strips kunt u borden in en buiten uw restaurant voorzien van passend licht. Deze strips zijn ook goed toe te passen voor ramen en vensters. Kies de kleuren, felheid en al uw merk-borden zijn voorzien van mooie bijpassende verlichting.

3. Fleur de werkruimtes op

Een chef-kok kan het beste te werk in een goed verlichte ruimte, het liefst een met natuurlijke verlichting. Daarom is het aan te raden de werkruimtes, zoals de keuken, goed te verlichten. LED verlichting is hiervoor ideaal, omdat deze verlichting een natuurlijke kleur heeft.

Kleurweergave-index (CRI) is ook iets om op te letten als u wilt dat de kleuren zo nauwkeurig mogelijk worden weergegeven. Verlichting met een hoge CRI zal de kleuren het beste laten zien. Dit betekent dat koks de ingrediënten beter kunnen beoordelen op versheid en presentatie. Deze armaturen en lampen zijn ook zeer geschikt voor badkamers, opslagruimtes, of ergens anders waar scherpe, heldere verlichting nodig is.

4. Maak uw tafels uitnodigend

Als u uw gasten écht wilt verwelkomen in uw restaurant is het goed aankleden van uw tafels natuurlijk van groot belang. Maar ouderwetse kaarsen vergen veel werk, daarom is het een goed idee om gebruik te maken van LED verlichting voor op tafels.

Er zijn veel verschillende opties voor tafel LED verlichting. Zo kan dit type LED verlichting in meerdere kleuren gezet worden, kan het licht gemakkelijk gedimd worden en natuurlijk aan het eind van de avond gemakkelijk uitgezet worden.

5. Vergeet de buitenkant niet

U kunt uw restaurant van binnen nog zo mooi aankleden en verlichten, maar u wilt natuurlijk ook dat mensen bij uw restaurant binnenkomen. Daarom is het belangrijk dat u ook de buitenruimte van uw restaurant mooi verlicht.

Dit kan met LED buitenverlichting voor het verlichten van het pad naar de deur of voor in het groen rondom uw restaurant. LED strips of LED spots op de buitengevel, bijvoorbeeld voor het verlichten van een pad rondom het gebouw. Heeft u een eigen parkeerplaats? Dan is het belangrijk deze ook goed te verlichten.

Een succesformule voor uw restaurant

Als restauranthouder zit u momenteel in een lastig parket. De afgelopen maanden waren lastig, maar u wilt natuurlijk ook juist vooruit kijken en klaar zijn voor de komende maanden.

Investeren in de uitstraling van uw restaurant is nu wellicht lastig, maar het kan wel het verschil maken voor de komende periode. De uitstraling van uw restaurant verbeteren kan met zakelijke LED verlichting van Letsleds. Hier vindt u een ruim aanbod aan LED lampen en kunt u gemakkelijk een offerte op maat opvragen.

Artikel delen: