Je eigen bedrijf? Vergeet deze dingen niet!

Je eigen bedrijf? Vergeet deze dingen niet!

Ga je je eigen bedrijfje opzetten? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Wanneer je dit als hobby doet valt het nog mee, maar wanneer je als ondernemer aan de slag gaat om je brood te verdienen zul je toch ook een stukje zekerheid voor jezelf in moeten bouwen. Om je hier een handje bij te helpen hebben we een aantal tips voor je opgeschreven. Bekijk ze meteen hieronder.

Mooie presentatie

Zorg ervoor dat je jezelf en je bedrijf mooi kunt presenteren. Dit betekent niet dat je altijd in een driedelig pak rond moet lopen, maar je moet wel iets beter nadenken over hoe mensen jou en je bedrijf zien. Met nette visitekaartjes, een mooie website en een normale garderobe kom je hier al een heel eind mee. Verder hangt het heel erg af van het type bedrijf en de branche waarin je je bevindt, maar denk hier dus even goed over na.

Merknaam vastleggen

Waarschijnlijk heb je een naam voor je bedrijf en je product of dienst bedacht. Merknaam registratie is dan cruciaal. Door je merknaam te registreren weet je zeker dat een ander niet zomaar jouw merknaam kan gaan gebruiken en zorg je ervoor dat je hier ook in de toekomst vanuit kunt gaan. Eventueel kan een merkenbureau je hier goed bij helpen wanneer je er zelf geen kaas van hebt gegeten.

Belasting

Het betalen van je belastingen is waarschijnlijk het minst leuke aspect van je eigen bedrijf, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Zorg er dus voor dat je je zaakjes met betrekking tot de belasting netjes op orde hebt en altijd op tijd je administratie indient. Zo voorkom je vervelende verrassingen en kun je altijd alles verantwoorden.

Verzekeringen

Bij een werkgever worden veel verzekeringen voor je geregeld, maar wanneer je eigen baas bent moet je dit zelf regelen. Zorg dus voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering en alle andere benodigde verzekeringen, bijvoorbeeld gerelateerd aan het product of de dienst die je verkoopt. Zo dek je jezelf in tegen mogelijke tegenslagen.

Aan de bak

Met deze tips kun je aan de slag om jouw bedrijf op te zetten zonder dat je iets belangrijks vergeet. Uiteraard is het wel van belang dat je ook zelf goed na blijft denken over de dingen die belangrijk zijn, maar op deze manier kom je in ieder geval al een heel eind. Veel succes!

Artikel delen: