De rugzak heeft één groot voordeel (maar er is meer over te zeggen)

De rugzak heeft één groot voordeel (maar er is meer over te zeggen)

We kunnen natuurlijk eindeloos vertellen over de voordelen van de rugzak, maar één ding staat als een paal boven water als het om de handigheid van een rugzak gaat, je hebt je handen vrij. Niets meer aan toe te voegen.

Toch wel, want de rugzak kent een rijke geschiedenis, dat al in de jaren vijftig van de vorige eeuw begon. De eerste echte rugzak die door menigeen omarmd werd, was de Eastpak rugzak. Hoezo die, denk je misschien. Omdat dit de rugzak werd speciaal ontworpen voor het Amerikaanse leger.

Eastpak rugzak werd onder scholieren een hit

Als snel hadden studenten in de gaten dat die rugzakken ongelooflijk stevig waren, waterdicht en heel goed te dragen. Zeker als je dagelijks loopt te sjouwen met een groot aantal boeken. Aan de universiteit wisten ze niet hoe gauw ze de rugzakken in de wacht moesten slepen. En zo geschiedde.

Daarna volgden ook andere scholieren, want de tassen die ze tot dan toe met zich meesjouwden waren zo comfortabel niet. De rugtas werd een hit en dat is tot op de dag van vandaag nog zo.

Kapten & Son heeft prachtig sfeervolle ‘Scandinavische’ rugzakken

Tegenwoordig heeft elk gerenommeerd tassenmerk wel een mooie rugzak in de collectie. Onze kapten and son rugzakken noemen we nog even apart. Het is een merk dat staat voor avontuur en vrijheid en laat dat zien door middel van rugtassen in serene kleuren, de kleuren die je ook in de Scandinavische natuur tegenkomt. Lichtblauw, wit, zachtgrijs en pasteltinten.

De tassen hebben niet voor niets de namen van Scandinavische steden zoals Malmö, Bergen en Helsinki. Dat spreekt toch tot de verbeelding. Ze zijn minimalistisch van uitstraling, maar van een hoge kwaliteit.

Artikel delen: