Dat is tof: 3 boeken over het creëren van een eigen tas

Dat is tof: 3 boeken over het creëren van een eigen tas

Er zijn nogal wat boeken over tassen geschreven. Niet het eerste het beste onderwerp waar je aan denkt om een boek over te maken. Wel erg interessant en heel boeiend. We noemen er drie.

Het maken van een eigen tas is geen sinecure. Stel je eens voor dat je je eigen clutch wilt maken. Een kleine tas, dat moet toch lukken. Toch is er een groot verschil tussen een stoffen tasje maken op je eigen naaimachine en een heuse designertas creëren waarbij vorm en functie elkaar aanvullen en er bovendien voor een materiaal wordt gekozen dat bij de tas past. Leer bijvoorbeeld. Dat is niet zomaar in een avondje gepiept en vraagt om een gedegen ontwerpproces, van begin tot eind.

Creëer zelf unieke schooltassen voor de kinderen

Nu zullen designers de kneepjes van het vak niet zo snel prijsgeven. Immers; elk merk heeft zijn eigen ontwerpers en die willen unieke tassen maken. Uiteraard is het wel mogelijk om een eigen mooie tas te maken die verder gaat dan dat eerdergenoemde stoffen tasje.

Het is belangrijk daar de tijd voor te nemen en stap voor stap te werk te gaan. Uiteraard geldt; wie een passie heeft voor tassen zal dit niet uit de weg gaan. Wie onderstaande boeken induikt krijgt zelf de mogelijkheid om een eigen handtas, schoudertas of zelfs schooltassen voor de kinderen te creëren. Heb je wel je eigen unieke tas. Hoe gaaf is dat!

Mijn Designer Tas

Blogsters Nathalie Carler en Sofie Duron vroegen aan tien Belgische designers om het ontwerp van een van hun tassen, en gingen daarmee aan de slag om hun eigen stoffen versie te maken. Dat gaat dus net iets verder dan ‘gewoon je eigen tas maken’.

Bag Designers

Bag Designers is een Engelstalig boek dat een musthave is voor tassenliefhebbers. Het gaat onder meer over waar een kwaliteitstas aan moet voldoen qua vormgeving, materialen et cetera.

The Better Bag Maker

Een ander Engelstalig boek is The Better Bag Maker. In dit boek krijg je wederom een handleiding voor het zelf maken van een handtas, met dat verschil dat je het echte handwerk leert. Iets anders dus dan ‘home-made’, dit gaat over ‘handmade’. Nicole Mallalieu doet een boekje open over professioneel design als het gaat om tassen.

 

Artikel delen: