Besparen doe je zo

Besparen doe je zo

Zou je graag wat extra willen besparen? Misschien omdat je de komende tijd wat krap zit, of juist omdat je een bijzonder doel hebt waar veel geld voor nodig is? Wat je ook van plan bent, het is een goed idee om stil te staan bij je wensen en na te denken hoe je hier het beste aan kunt werken. De kans is namelijk groot dat ook jij flink kunt besparen wanneer je het probeert! We helpen je hier graag mee op weg en vertellen je daarom over een aantal manieren om hiermee van start te gaan!

Nutteloze abonnementen opzeggen

Hoe kun je videoland opzeggen? Die vraag alleen al weerhoudt veel mensen ervan om een nutteloos abonnement zoals videoland aan te houden. Doe dit niet! Het is namelijk een stuk makkelijker dan je denkt, en dan ben je er iedere maand vanaf. Die besparingen die het opzeggen van deze kleine maandelijkse uitgaven samen opleveren tikken behoorlijk aan, zeker wanneer je het van meerdere maanden bij elkaar op gaat tellen. Doe dus even onderzoek en zeg die nutteloze abonnementen op.

De rest van je maandelijkse uitgaven nalopen

Naast maandelijkse abonnementen zijn er vaak ook nog andere maandelijkse uitgaven die onnodig zijn of fors goedkoper kunnen. Denk aan je energierekening, de kosten van je telefoonabonnement of dat maandelijkse etentje bij een goed restaurant. Je hoeft al die dingen niet te laten en kunt nog steeds genieten, maar wanneer je een beetje op de kosten let kun je er maandelijks een flink bedrag vanaf schrapen. Dat levert je op termijn dan weer een hoop op natuurlijk!

Kleding op het juiste moment aanschaffen

Vaak is winterkleding het goedkoopst aan het begin van de zomer en is zomerkleding het goedkoopst aan het begin van de winter. Doe hier je voordeel mee en ga slim om met de momenten waarop je kleding inkoopt. Dit kan je namelijk honderden euro’s schelen!

Zuiniger zijn en dingen hergebruiken

Sommige dingen kun je langer gebruiken dan sommige mensen denken. Je smartphone is daar een goed voorbeeld van. Wanneer deze nog goed werkt heb je echt geen nieuwe nodig, ook al is je telefoon ietsje langzamer geworden mettertijd. Zorg er dus voor dat je je hier bewust van bent en dat je kijkt waar je op deze manier mee kunt besparen.

Slim boodschappen doen

Wanneer je probeert één keer per week zoveel mogelijk boodschappen te doen zul je merken dat je minder geld uitgeeft aan je boodschappen. Zeker wanneer je dit bij een wat goedkopere supermarkt doet. Je koopt dan namelijk slim in en gaat minder vaak boodschappen doen terwijl je al honger hebt. Een super makkelijke manier van besparen!

Werken aan je bewustwording

Geld besparen begint met een stukje bewustwording. Er zijn zoveel verschillende dingen die geld kosten dat het al gauw naar je onderbewustzijn verdwijnt, terwijl je er onder de streep toch erg veel geld aan kwijt bent. Het is daarom een goed idee om hier bij stil te staan en vooral iets bewuster met je geld om te gaan. Leer je eigen gewoontes kennen en bedenk dan waar je op kunt besparen.

Artikel delen: