Astrologie wint aan populariteit in Oost-Nederland

Astrologie wint aan populariteit in Oost-Nederland

Onder jonge hoogopgeleide vrouwen in Oost-Nederland is de belangstelling voor astrologie groter aan het worden. ‘Miljoenen mensen lezen elke dag hun horoscoop, maar astrologie heeft niets met een daghoroscoop te maken. Astrologie geeft je inzichten en leert je anderen en jezelf beter kennen’. zegt Ellen Bruin uit Hengelo. Bruin is afgestudeerd in de rechten en werkt bij een advocatenkantoor.

Astrologie en Oost-Nederland

Uit onderzoek van de website Medium Chat blijkt dat jonge hoogopgeleide vrouwen in Oost-Nederland zich meer in astrologie verdiepen dan inwoners van andere delen in Nederland. Vooral nuchtere jonge hoogopgeleide vrouwen uit Oost-Nederland raadplegen regelmatig een astroloog.

Grip op je leven

‘Astrologie helpt mij meer grip te krijgen op mijn leven, geeft mij rust en inzichten in anderen, maar ook in mijzelf. Als je weet onder welk sterrenbeeld iemand geboren is weet je welke sterke en zwakke eigenschappen diegene heeft. Je wordt bijvoorbeeld niet zo snel boos als je weet dat de ander is geboren onder een teken van de dierenriem dat heftig kan reageren op kritiek’, zegt Bruin.

Astrologie en wetenschap

Astrologie werd jaren als stoffig en zweverig gezien, maar uit het onderzoek van Mediumchat blijkt ook dat 76% van de Oost-Nederlanders niet weten welke bloedgroep zij hebben, maar wel weten onder welk sterrenbeeld van de dierenriem zij geboren zijn. Waarom geloven deze slimme, nuchtere Oost-Nederlanders in deze pseudo wetenschap?

Astrologie en geloven 

‘Astrologie is praktisch en heeft niets met geloven te maken. Je geboortehoroscoop is als een bouwtekening, een tekening van de stand van de planeten op het moment dat je geboren bent. Als je objectief naar je horoscoop kijkt krijg je meer inzichten. Je geboortehoroscoop onthult hoe je reageert op vreugde, succes, maar ook op teleurstellingen. Als je al die kennis over jezelf hebt, weet je wie je bent en kun je beter presteren, waardoor je je veel gelukkiger voelt’, zegt Bruin. 

Artikel delen: