Leuke activiteit op een regenachtige vakantiedag? Zelf glutenvrij bakken

Leuke activiteit op een regenachtige vakantiedag? Zelf glutenvrij bakken

De zomer en de vakantieperiode zijn in volle gang. Voor veel mensen ziet deze tijd van het jaar er anders uit dan anders. Door de corona-maatregelen is een tripje naar het buitenland bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend. Maar daar staat tegenover dat we al het moois wat Nederland te bieden heeft weer eens extra kunnen waarderen. Een vakantie in eigen land en een thuisblijf-vakantie kunnen minstens zo leuk zijn als een reis naar het buitenland zelfs als het weer tegenzit.

Want bij regenachtig weer is het altijd een prima idee om gezellig in de keuken aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het bakken van zoete en hartige lekkernijen. Met leuke recepten en lekkere ingrediënten is dit altijd geslaagd. Gebruik je bij voorkeur glutenvrije producten? De online supermarkt van Glutenvrij Le Poole biedt je een groot en gevarieerd assortiment dat je gemakkelijk en snel kunt bestellen.

Gevarieerd aanbod

Het brede assortiment van Glutenvrij Le Poole wordt al sinds 1988 gewaardeerd door mensen met een glutenvrij dieet. Achter de online winkel staat een vrouw met een missie én ervaring in de slagerij. Zij begon met het bereiden van vleesproducten zonder daarbij paneermeel te gebruiken, toen bij haar dochter coeliakie werd vastgesteld. Dankzij het succes van die producten breidde ze het assortiment vervolgens uit met uiteenlopende soorten broodmix en muesli. Daar werden later ook koekjes, gebak en vers gebakken brood aan toegevoegd. Tegenwoordig is Glutenvrij Le Poole de grootste producent van glutenvrije producten in Nederland. De webshop heeft in het bijzonder een naam hoog te houden op het gebied van glutenvrije broden. Het eten van brood is bepaald geen vanzelfsprekendheid voor mensen met coeliakie. Maar bij Glutenvrij Le Poole is er keuze uit onder meer: bruin en wit brood, meerzadenbrood, rimboebrood, rozijnenbrood en woestijnbrood. Elke donderdag worden deze glutenvrije broden vers verzonden.

Glutenvrije broodmixen

In de categorie melen/mixen vind je alle benodigdheden om zelf brood en allerlei ander lekkers te bakken, een fijne activiteit die alleen al een feest is door de aangename geur die je in de keuken tegemoetkomt. Daarbij komt dat er niets boven knapperig en eigengebakken brood gaat. Je vindt mixen voor zowel bruin als wit brood onder de talrijke glutenvrije broodmixen. Hierbij heb je keuze uit broodmix met en zonder quinoa, met of zonder lactose en met en zonder teff. Ook in het brede assortiment glutenvrije mixen op basis van glutenvrij maïszetmeel of tarwezetmeel, vind je altijd wat je nodig hebt, bijvoorbeeld glutenvrij le Poole rimboe broodmix. Dit smaakvolle brood kun je zelf bakken in de oven of in de broodbakmachine, maar ook vers bestellen in de webwinkel. Ook voor mensen met andere allergenen is het gezonde en overheerlijke brood dat je ermee bakt uitstekend geschikt. Want de glutenvrije rimboebroodmix is tevens pindavrij, kippeneivrij, sesamvrij, selderievrij én sojavrij.

Zelf zoete lekkernijen bakken

Je bakt zelf het lekkerste glutenvrije gebak met onder andere brownie-mix, muffinmix of cake-mix, ideaal als je ook de liefhebbers van zoet op lekkernijen wilt trakteren. Ga je aan de slag met eigen recepten? Dan kun je glutenvrij meel bestellen zoals rijstebloem, amandelmeel en boekweitmeel. Kriebelt het al om je schort voor te knopen en aan de slag te gaan? Dan is het alleen nog maar een kwestie van online boodschappen doen bij Glutenvrij Le Poole.

Artikel delen: