Dalfsen sportief deze zomer!

Dalfsen sportief deze zomer!

De gemeente Dalfsen heeft zich deze zomer serieus ingezet om wat sport op je bord te brengen. Zeker nu veel mensen deze zomer niet op vakantie gaan, kan je met de volgende activiteiten toch het maximale uit je “ik blijf thuis” zomervakantie halen! Welke kies jij als je favoriet? 

Wandelen

Wil je de natuur van Dalfsen op een leuke manier ontdekken? Neem dan deel aan een van de Greenshoes wandelingen die deze zomer worden georganiseerd. De wandelingen van 10 km zijn voor alle niveaus goed te doen. Je brengt ook een bezoek aan de tuinen van Den Aalshorst. Dit is een unieke kans, want de tuin kan enkel bezocht worden onder begeleiding van een gids van de Greenshoes. Hier kom je meer te weten over de planten en bloemen die hier groeien. Deelnemen kost 5 euro (3 euro voor leden) en er zijn verschillende data ingepland over de hele zomer.

Ook wat leuks voor de voetbalfans 

Dalfsen zet de zomer op een zeer sportieve manier in, zeker voor de voetbalfans. Op 4 juli kon je op de foto met de spelersbus van Ajax. Natuurlijk kon je ook een kijkje nemen in de bus om je in de wedstrijdsfeer te wanen. Dit bleek een groot succes te zijn, vooral omdat er voetbalfans zijn die hun favoriete ploeg en de sensatie van het kijken en voorspellen van voetbal missen.Nog meer voetbalnieuws – de lokale ploeg, USV, blijft in 3de klasse Noord ingedeeld met de KNVB indelingen die begin juli zijn bekendgemaakt. De ploeg zal de steun van de supporters dus meer dan nodig hebben om het tegen hun nieuwe tegenstanders op te nemen wanneer de competitie op 20 september weer van start gaat. 

Frisse duik

Gemeente Dalfsen heeft 2 openluchtzwembaden, Gerner en de Meule. Beide hebben hun openingsuren uitgebreid voor de zomer zodat iedereen hier terecht kan voor een frisse duik op een mooie zomerdag. Bij Gerner kan je zelfs een leuk chaletje huren indien je een weekendje weg wilt. Je kan ook genieten van verschillende speciale arrangementen, waaronder spa en wellness behandelingen. Naast een frisse duik kan je er ook terecht voor een partijtje squash, op een van de squash banen die ze te huur aanbieden. 

Terug het tennisveld op 

Heb je het gemist om het tennisveld op te mogen? De zomer is het perfecte moment om weer te beginnen met tennissen – lekker zonnetje op je gezicht terwijl je een balletje slaat, en een fris drankje achteraf. Bij Gerner kan je naast een frisse duik ook terecht voor squash en tennis. Ze hebben zelfs een speciaal zomerabonnement voor degenen die hun skills willen verscherpen en zo op een voordelige wijze heel de zomer door willen trainen. Je kan je aanmelden voor het zomerabonnement dat geldig is van juni tot en met september, dit telt als een tijdelijk lidmaatschap bij de DLTC club. Voor slechts 50 euro per persoon kan je hier terecht voor 3 maanden, een echt koopje! En indien je na de zomer besluit dat het tennissen je best wel ligt, kan je vanaf 1 september je lidmaatschap verlengen tegen speciale voorwaarden. Gerner beschikt over 10 tennisvelden, er is dus plaats voor iedereen!

Fit blijven 

Voor velen was de quarantine een uitdaging om fit en in beweging te blijven, maar nu de zomer eindelijk hier is, willen we er natuurlijk allemaal op ons best uitzien. De sportscholen zijn weer open, dus het is een perfect moment om met je training aan te vangen. Ook speciale initiatieven, zoals fit20 zijn weer opgestart, dus als je een snelle en effectieve manier zoekt om in vorm te blijven is dit een aanrader – een intensieve training van slechts 20 minuten die al je spieren activeert. 

Artikel delen: