Dagjes uit met kleine kinderen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Dagjes uit met kleine kinderen

Ga je niet met vakantie dit jaar en wil je je kleintjes wel een vakantie bezorgen die ze nooit meer vergeten. Er is genoeg te doen ook voor de aller kleinste mensjes. Even lekker een dagje er op uit en samen genieten lukt vanzelf met deze dagjes weg. Reistas uit de kast dus en er op uit.

Het belevenissenbos

Houdt je kroost van klimmen en klauteren? Dan moet je een keer naar een belevenissenbos. In Nederland zijn er heel verschillende bossen waar je naartoe kunt gaan en veel van die bossen hebben ook een speeltuin. Maar wil je echt indruk maken dan ga je naar grootse speelbos van Nederland. Dit  vind je bij Lelystad. Leuk ook om te combineren met de boot in Batavia stad.

Kabouters zoeken

In het Roggebotsebos kun je kabouterhuisjes zoeken langs het kabouterpad van Het Grote Kabouterbos. Je kunt er natuurlijk ook spelen want er is een superspringkussen, er zijn grote schommels en leuke waterpaddenstoelen. Wil je er echt een feest van maken, sluit dan de dag af in het pannenkoekenhuis! Een heel leuk dagje uit met de kleintjes!

Hans en Grietje

Het sprookje komt pas echt tot leven in Zeewolde. Hier vind je namelijk het Hans & Grietje Pannenkoekenhuis compleet met speelpark. Bewegende vloeren, betoverde plafonds en “zwevende” tafels… het klinkt niet alleen magisch het is het ook. Ga met één van de indoor- glijbanen naar de grote speelkelder of kies je voor de kleinere speelruimtes die in het restaurant te vinden zijn. Je zet de wereld op zijn kop in de Groninger-kamer, waan je een prinses in de Bling-Bling zaal, tover jezelf een paar jaar jonger met de Tijdmachine of doe een dansje als de Heks speelt op het grote Heksenorgel!

Pukkemuk

Heb je al gehoord van Pukkemuk? Het begon ooit met een binnenspeeltuin en een kinderboerderij, maar ondertussen mogen ze zicht met een bootjesbaan, watersplash, boerensprookjesbos en de trampolines een heus een attractiepark noemen. Bij Pukkemuk proberen ze het boerenleven over te brengen. Stop naast een fruithapje ook wat extra droge kleertjes in je XD Design rugzak.

Goud zoeken

Het Gouden Woud ligt in het natuurgebied het Groene Woud en is veel meer dan kuilen graven in het zand, spelen met water en klauteren op speeltoestellen. Geloof het of niet, je kunt echt goud zoeken!

Met de stoomtrein

Ook dit originele dagje uit kan prima met de kleinsten. Want hoe leuk is het rondkijken als je een stoomtreinritje maakt in het Zuiderpark. En jullie gaan gewoon een beetje terug in de tijd. Trek je mooiste jurk aan, hoed op en je een van je mooiste dames tassen uit de kast en foto’s maken maar. Zet ze om in zwart-wit of sepia en de looks zijn compleet. Dit uitje laat zich natuurlijk ook prima combineren met een picknick of leuke route via kleine dorpjes heen en terug. Je kleintje valt na zoveel indrukken vast wel in slaap.

Artikel delen: