De Agben boot is er weer

De Agben boot is er weer

DALFSEN – De Agbenboot uit Wierden (van Agnes en Bennie) is vandaag weer aangekomen in Dalfsen. De havenmeesters zijn altijd weer blij als ze de boot zien binnenvaren. Kundig volk uut Wierden, Tukkers mooi volk, met wortels uut Dalfsen.

Oorspronkelijk waren ze gisteren van plan naar Zwolle te gaan en daar de boot aan de kant te leggen. Gistermorgen vertrokken ze al bij tijds uit Wierden. Ze vaarden (of is het voeren) via de IJssel het Zwartewater in en vervolgens de Zwolse stadsgrachten in.

Maar het was zo vreselijk druk in Zwolle, vermoedelijk ook door de corona dat er heel veel meer bootjes in Zwolle lagen.  Als je daar wil afmeren dan lig je twee rijen dik. Dat vonden ze toch iets te benauwd. En als je dan ook nog eens en gezellig terrasje wil pakken dan kan je het rustig zitten ook wel vergeten. Het gaspedaal werd een duw gegeven de de boot ging richting de sluis van Doede, de Vechterweerd. Daar hebben ze de nacht doorgebracht en vandaag kwamen ze aantuffen in Dalfsen. Overigens wel met een heel rood verbrand hoofd. Want gisteren scheen de zon wel volop, maar door de koude wind had je niet in de gaten dat de zon zo veel kracht had.

Ik denk dat hun neusjes de komende dagen wel aan het vervellen gaan, maar dat mag de pret niet drukken. Ze werden weer hartelijk ontvangen door de geweldige Dalfser havenmeesters. Die zijn ook altijd blij  als ze kundig en gemoedelijk volk zien en zeker als ze telkens weer terugkomen en Dalfsen. De komende dagen zullen ze zeker tot zaterdag in Dalfsen blijven liggen. Op de boot hebben ze fietsen dus ze hoeven niet met de boot door de bossen voor een rondtocht.

Foto's 6
De Agben boot is er weer
De Agben boot is er weer
De Agben boot is er weer
De Agben boot is er weer
De Agben boot is er weer
Artikel delen: