Terug naar de jaren tachtig met de ballonjeans, durf jij?

Terug naar de jaren tachtig met de ballonjeans, durf jij?

De mode in de jaren tachtig. Daar kun je van gruwelen (lees: felle kleuren, oversized kleding, schoudervulling), maar je kunt er binnenkort echt niet langer omheen. We gaan namelijk weer spijkerbroeken zien die zo lekker opbollen. De ballonjeans gaat het maken.

 

We gaan je uitleggen hoe zo’n jeans eruitziet. Schrik niet, de broek ziet er modieuzer dan het exemplaren waar je nu waarschijnlijk aan denkt, alhoewel we er niet omheen kunnen dat het wel erg richting de jaren tachtig broek gaat.

 Ballonjeans en luiertas gaan prima samen

Niet iedereen zal overstag gaan, maar als je bijvoorbeeld net een kindje hebt gekregen en nog een en ander wenst te verhullen wandelt het lekkerder in een ballonjeans met een luiertas aan je arm, dan dat je je in een skinny jeans moet hijsen.

Sowieso lijkt de skinny jeans op z’n retour en zeg nou eerlijk, zit dat werkelijk zo lekker? Je ’s morgens in een enorm strakke broek hijsen, daar heeft toch niemand echt zin in. Alhoewel er ook lieden zijn die het fantastisch vinden.

Eerlijk is eerlijk, niet iedereen kan zo’n skinny hebben en met de nieuwste modetrend waarbij het allemaal wat ruimer mag, zullen veel mensen een zucht van verlichting slaken. We mogen ons weer comfortabeler kleden.

Alles groot: ballonbroek, pofmouwen, zonnebril en weekendtas

De ballonjeans heeft van die opgeblazen pijpen, is high-waist met bandplooi en smalle pijpen. Gewoon lekker comfortabel. Doe er een bloes met pofmouwen bij aan en draag er een mooie shopper tas bij en je bent helemaal fashionable.

Aan de pofmouwen zijn we inmiddels al een beetje gewend. Je ziet ze overal opduiken en zelfs koningin Máxima schuwt ze niet. De een doet het op een bescheiden manier, de ander kiest voor hysterisch grote balonmouwen, maar nu de broek er ook aan moet geloven, gaan we echt voor ‘big’.

En met ‘big’ bedoelen we big met alles. Dus naast de pofmouwen en de ballonbroek, draag je een huge zonnebril en een grote tas, zo’n weekendtas waar een enorme hoeveelheid spullen in past. Je bent een plaatje!

Artikel delen: