Realiseer een gezonde leefzone met de juiste klimaatbeheersing

Realiseer een gezonde leefzone met de juiste klimaatbeheersing

Gedurende het jaar kunnen de temperatuur en de luchtvochtigheid in Nederland sterk verschillen. Dat komt doordat er in ons land een wisselend klimaat heerst. Elk seizoen heeft zo zijn eigen kenmerken. Op veel personen hebben deze effecten hun weerslag. Een stabiel binnenklimaat en gezonde lucht bevorderen het welzijn van mensen die zich in gebouwen bevinden. Door die factoren te stimuleren, wordt bijgedragen aan de productiviteit van werknemers.

Gezond werkklimaat

Klimaatbeheersing is in de zakelijke markt een veel voorkomende koeloplossing. Voor zowel de mensen die er werkzaam zijn als voor het productieproces, is het juiste klimaat van belang. Denk hierbij aan het koelen van restaurants, kantoren en andere bedrijfsruimtes en serverruimtes. Dit staat ook bekend als leefzone: een gezond werkklimaat met een gezonde luchtbalans. Het systematisch regelen van de temperatuur, de verversing van de lucht en de relatieve luchtvochtigheid, zijn hierbij noodzakelijk. Het waarborgen van de continuïteit van productie- en werkprocessen valt dus onder de noemer klimaatbeheersing.

Comfortabele leefomgeving

Alle middelen die nodig zijn om het juiste binnenklimaat te creëren, vallen onder klimaattechniek. Dit zijn onder andere: airconditioning, koeltechniek, warmtepomp- en ventilatiesystemen. Organisaties die zijn gespecialiseerd in klimaattechniek, bedienen hun opdrachtgevers met het koelen, verwarmen, bevochtigen of ontvochtigen van ruimten in utiliteitsgebouwen, bedrijfspanden, productiehallen en woningen. Verschillende factoren spelen hierbij een rol: ventilatie, temperatuur en isolatie. Met de combinatie van zuivere lucht, een goede luchtvochtigheid en een constante binnentemperatuur, komt in alle gebouwen een comfortabele en gezonde omgeving tot stand.

Onderhoudscontract

Bij klimaatbeheersing is vakkundig (preventief) onderhoud door gekwalificeerde monteurs essentieel. Want bedrijven en particulieren moeten vanzelfsprekend altijd op hun koelinstallaties kunnen vertrouwen. Ook milieu- en veiligheidseisen zijn hierbij van belang. Van onaangename verrassingen is nooit sprake door bij een gecertificeerd, specialistisch bedrijf een onderhoudscontract af te sluiten. De gekwalificeerde monteurs van de storingsdienst 24/7 zijn snel ter plaatse om adequate reparaties te verrichten, als zich onverhoopt toch storingen voordoen.

Artikel delen: