Restbeton circulair verwerken? Maak er eenvoudig zelf betonblokken van

Restbeton circulair verwerken? Maak er eenvoudig zelf betonblokken van

Ben je aannemer of heb je een betonverwerkingsbedrijf? Dan houd je bij je werkzaamheden ongetwijfeld restbeton over dat je vervolgens moet afvoeren. Er bestaat echter een slimmere manier om dit te verwerken. Door er betonblokken van te maken, kun je het namelijk prima hergebruiken.

Op die manier draag je bij aan circulariteit, hoef je geen verwijderingskosten te betalen en profiteer je van extra inkomsten. De betonblokken kun je namelijk verkopen. Met de betonblokmallen en betonplaatmallen van staal maak je gemakkelijk zelf betonblokken en betonplaten. In de agrarische sector en bij recyclingbedrijven komen die uitstekend van pas.

 

Eenvoudig proces van 7 stappen

BETONBLOCK is marktleider in de productie en levering van hoogwaardige betonblokmallen. Op basis van een eenvoudig proces dat zeven stappen telt, kun je de betonblokken gemakkelijk zelf maken.

  1. Plaats als eerste een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een speciale storttafel of een stalen plaat.
  2. Vervolgens dien je de mal aan de binnenzijde te voorzien van een oliehoudende coating.
  3. Om ook de uitsparingen goed te vullen, giet je het beton rustig in de mal.
  4. Het beton wordt tijdens het storten getrild met een pneumatische of elektrische trilnaald.
  5. Als het vullen en trillen klaar is, gebruik je een troffel om het beton glad te strijken. Daarna is het beton klaar om uit te harden.
  6. De mal mag worden verwijderd zodra het beton hard is. Maak de pinnen en de wiggen van de mal hiervoor los.
  7. Verwijder als laatste stap de mal en het betonblok is gereed.

Naadloos stapelbaar

Het is mogelijk om van de betonblokken stevige keerwanden en muren te maken, dankzij het BETONBLOCK-systeem. Aan de bovenzijde hiervan zitten noppen en aan de onderzijde bevinden zich uitsparingen. Net zoals bij legoblokken is het mogelijk om de blokken hiermee naadloos op elkaar te stapelen. Om de betonblokken aan elkaar te bevestigen, heb je geen specie nodig en de uitbreidingsmogelijkheden zijn eindeloos. De stapelbare betonblokken die je zelf produceert, zijn dus uitstekend geschikt voor zowel tijdelijke als permanente bouwwerken.

Standaardmallen

Je kunt meerdere blokken in verschillende afmetingen produceren door gebruik te maken van een standaardmal. Het is mogelijk om betonblokken te storten ter grootte van driekwart, half of een kwart formaat met behulp van deelwanden voor de betonmallen. Dit geldt ook voor betonblokken in trapsgewijze vorm. Het installeren en het verwijderen van de deelwand gaat snel en eenvoudig.

Veilig verplaatsen en transporteren

Zware betonblokken wil je natuurlijk wel veilig kunnen verplaatsen en transporteren. Hiervoor zijn passende accessoires ontwikkeld. Namelijk een speciale hijsjuk, een betonblokkantelaar en een betonblokklem. Door het hijsjuk aan een vorkheftruck te bevestigen, komt het betonblok stabiel te hangen. Aan de hijsketting of het hijsjuk wordt vervolgens een betonblokklem geplaatst. Hiermee kunnen de betonblokken worden opgetild, verplaatst en gestapeld. De betonblok kantelaar is ontwikkeld om de blokken te kantelen. Hiermee wordt het betonblok in de gewenste positie gedraaid, waarna het blok op de juiste plaats wordt gezet. Er is ook een rotator als extra uitrusting voor een vorkheftruck. Om aan de kant te worden gezet voor verdere uitharding, kunnen betonblokken hiermee worden vastgeklemd en hydraulisch worden geroteerd. Er is een hijs-en draaimechanisme ontwikkeld voor het vervoeren van betonplaten. Dat kan aan de heftruck worden bevestigd om de plaat te draaien. Het hijsjuk komt ook weer van pas bij het leggen van de betonplaten.

Artikel delen: