Ben jij die moeder, vader, oma? - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Ben jij die moeder, vader, oma?

DALFSEN – Ben jij die moeder, vader, oma die 2 of 3 uur per week de tijd heeft om een gezin met kinderen te ondersteunen door middel van een luisterend oor, het delen van ervaringen, samen op pad te gaan en te kijken naar mogelijkheden waar het gezin behoefte aan heeft?

Neem dan contact met ons op!
In oktober zal er weer een nieuwe training gaan starten voor vrijwilligers. Wekelijks bezoeken de getrainde vrijwilligers van Home-Start een gezin met tenminste 1 kind onder de 18 jaar als steuntje in de rug bij alledaagse, lichte opvoedvragen. We ondersteunen het gezin met de vraag die zij hebben, voor een periode van ongeveer een jaar. Ons uitgangspunt is dat als ouders (weer) goed in hun vel zitten, dit automatisch zijn weerslag heeft op de kinderen. De ondersteuning kan erg breed zijn. Soms is er behoefte aan enkel een luisterend oor, soms aan ondersteuning bij het uitbreiden van het sociale netwerk of er is behoefte aan even wat ontlasting doordat de vrijwilliger wat met de kinderen onderneemt.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een voorbereidende cursus, begeleiding op maat en deskundigheidsbevordering. De ervaring leert dat vrijwilligers het leuk en dankbaar werk vinden. Dat is dan ook de reden waarom Home-Start al ruim 25 jaar bestaat in Nederland.

Vragen en/of interesse? Neem contact op met de coördinator van Home-Start Dalfsen: Jonne de Hoop – 0632452313 – home-startdalfsen@stdekern.nl

Foto 1
Artikel delen: