Aanleg glasvezel

Aanleg glasvezel

HOONHORST – In het centrum van Hoonhorst en ook Dalfsen zijn ze druk bezig met de aanleg van glasvezel. Na het aansluiten van het buitengebied op glasvezel, is nu ook een aantal dorpen binnen de gemeente Dalfsen aan de beurt. Het gaat om de dorpen Hoonhorst(zie foto’s) , Oudleusen en een deel van Nieuwleusen.

In totaal worden binnen de gemeente Dalfsen bijna 3.000 adressen aangesloten. Een deel hiervan heeft een abonnement afgesloten en gaat dus gebruik maken van glasvezeldiensten. Bewoners die langs de route wonen en zich niet hebben aangemeld, krijgen ook een huisaansluiting aangeboden. Op die manier is hun woning op de toekomst voorbereid en hoeft de straat maar één keer open. Dat scheelt aanzienlijk in de overlast.

Woningschouw

Aannemer BAM Infra Telecom voert de werkzaamheden uit in opdracht van Glasvezel buitenaf. Vanaf begin juni zijn zij gestart met de woningschouw in Nieuwleusen. De aannemer gaat dan bij bewoners langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Bewoners hebben hierover een brief ontvangen. Vanaf medio augustus gaat de woningschouw verder in Oudleusen en half september volgt Hoonhorst. Let op: de schouwer van BAM zal zich altijd eerst legitimeren met een ID-pas. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de RIVM-richtlijnen en worden de coronamaatregelen in acht genomen.

Graafwerkzaamheden

In juli starten de graafwerkzaamheden in Nieuwleusen. De aannemer graaft dan een smalle geul in de berm of onder de stoep. Daar komt een buis in te liggen. De dunne glasvezels worden daar vervolgens doorheen geblazen richting de woningen. Zodra er bij jou in de straat wordt gegraven, ontvang je een zogenoemde ‘graafbrief’ met meer informatie.

Bovengronds verdeelpunt

Binnen de gemeente Dalfsen komen drie bovengrondse verdeelpunten, ook wel ‘POP’ (Point of Presence) genoemd, te liggen bij de drie dorpen. Een verdeelpunt ziet er uit als een grote grijze kast en verdeelt het signaal naar de verschillende adressen in het betreffende dorp of gebied.

Verwachte planning

Naar verwachting starten de graafwerkzaamheden in Oudleusen en Hoonhorst eind september. Vanaf januari 2021 worden de eerste woningen aangesloten. Naar verwachting zijn de bewoners in mei 2021 aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Meer weten?

Op www.gavoorglasvezel.nl kunnen aangemelde bewoners op ieder gewenst moment via de postcodecheck de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken.

Aannemer BAM informeert bewoners voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het maken van de aansluiting in huis. Heb je een vraag of klacht over de aanleg, dan kun je op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur terecht, 085 047 90 62 of servicedeskcif@bam.com.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met de klantenservice van Glasvezel buitenaf. Zij zijn bereikbaar op 088 – 75 85 800, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief of kijk op www.gavoorglasvezel.nl.

Vanaf 1 juli ging Glasvezel buitenaf verder als Delta Fiber Netwerk.

Foto's 3
Aanleg glasvezel
Aanleg glasvezel
Artikel delen: