Personal coach voor ondernemers: voordelen op een rijtje

Personal coach voor ondernemers: voordelen op een rijtje

Toe aan verandering? Of loopt het niet zoals je wilt? Daarvoor kan je een personal coach inschakelen. Deze helpt jou doorbreken waar je tegenaan loopt. Denk maar bijvoorbeeld aan stress, werkdruk of bepaalde spanningen. Een personal coach kan jou helpen om alles weer op de rit te krijgen.

Wat doet een personal coach?

Een personal coach helpt jou eigenlijk met alles weer op de rit te krijgen. Ze doen dit door goed te verdiepen in jou en jou verleden. Op deze wijze blijf je niet hangen in het verleden en kan je je verder ontwikkelen als persoon. Want als jij niet alles goed in orde hebt, kan je business ook niet op orde zijn.

Dit doen ze door middel van gesprekken en trainingen. Door een drukke agenda heb jij misschien helemaal geen tijd voor een goed gesprek en sport. Nu ga je goede gewoontes ontwikkelen die je vast blijft houden zodat het goed met je blijft gaan.

Voordelen van een personal coach

Zoals je al hebt gelezen helpt en personal coach ondernemers in een lastige situaties. Door personal coaching zijn ondernemers geholpen met hun leven weer op de rit te krijgen. Dit klinkt al als iets positiefs, maar toch wil ik je graag een overzicht geven waarom een personal coach zo goed is.

  • Balans. Als eerst zorgt personal coaching ervoor dat je zakenleven en je privé leven in balans is. Op deze manier kan het niet gebeuren als er privé omstandigheden zijn, dat het bedrijf achteruit gaat. Of juist andersom, dat het privé onder de omstandigheden van het werk lijdt.
  • Personal coaching levert geluk op. Dit komt omdat je zo het beste uit jezelf gaat halen aan de hand van een training. Dit geeft je een gelukkig gevoel en je streeft steeds meer naar antwoorden op levens vragen. (Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?). Op deze manier heb je duidelijkheid over jouw leven.
  • Hulp bij het stellen van realistische doelen in een realistische periode. Willen dat je bedrijf een miljoen waard wordt is natuurlijk een doel. Maar is het realistisch dat je dat in een jaar tijd wil bereiken? Met een personal coach stel je doelen op die haalbaar zijn. Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan.
  • Doelen behalen. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de training. Je stelt doelen op en nu ga je die ook halen met behulp van je coach.
  • Minder werkdruk. Personal coaching zorgt voor rust in je kop, cash op de bank en zin in je dag. Het helpt werkdruk verlagen zodat jij je meer kan focussen op wat er echt toe doet.
Artikel delen: