Gestolen auto en gestolen kentekenplaten

Gestolen auto en gestolen kentekenplaten

REGO – Gisteravond tijdens onze verkeerssurveillance kreeg de politie  kennis dat er een auto over de A28 zou rijden die voorzien zou zijn van gestolen kentekenplaten. Er werd door ons met diverse eenheden post gevat langs de A28 en het voertuig werd gespot bij Zwolle.

De bestuurder werd een volgteken gegeven waar netjes aan werd voldaan. Tijdens ons onderzoek wat we deden tijdens onze staandehouding bleek dat de gevoerde kentekenplaten inderdaad van diefstal afkomstig waren. Ook nadat we het VIN-nummer controleerden bleek dat de auto zelf ook van diefstal afkomstig was.

De verdachte werd aangehouden, de auto en de gevoerde kentekenplaten in beslag genomen.

Bij doorzoeken van de kofferbak kwam vervolgens ook de originele, bij het voertuig behorende, witte kentekenplaat boven water.
Tevens bleek dat de bestuurder geheel niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, vanzelfsprekend werd daar ook proces-verbaal voor opgemaakt.

De recherche gaat vandaag verder met het onderzoek en de eigenaar van de auto zal ingelicht worden, die vast en zeker blij zal zijn dat haar auto onbeschadigd terug is.

Nog een tip van de politie: (ander onderwerp)

Gisteren trof onze motorrijder deze auto op de A28 bij Zwolle aan rijdend met deze kentekenplaten.

Het was hem bekend dat aan het gebruik van dit Kurzzeitkennzeichen aan strikte voorwaarden is gebonden. Eén van deze voorwaarden is dat de bestuurder geen GBA/BRP inschrijving in Nederland mag hebben.

De bestuurder werd staande gehouden en daar bleek dat deze bestuurder ingeschreven stond in Nederland. Er werd derhalve proces-verbaal opgemaakt en de kentekenplaten werden in beslag genomen.

Gelukkig voor de bestuurder had hij juist gisteren een afspraak bij het RDW-keuiringsstation om de auto te laten keuren ivm invoer. Daarom kon hij bij een naastgelegen bedrijf de bij zij keuringsuitnodiging geleverde eendagskenteken uitprinten en alsnog zijn weg vervolgen.

De Officier van Justitie zal de hoogte van het sanctiebedrag bepalen alsmede wat er met de kentekenplaten gaat gebeuren.

Tip: wil je een voertuig vanuit Duitsland invoeren? Vraag dan een Ausfuhrkennzeichen aan (rode balk rechts) met dit kenteken mag je wél in Nederland rijden, echter dien je wel eerst een vrijstelling aangevraagd worden bij de Belastingdienst voor de motorrijtuigenbelasting van 14 dagen. Én….. mag de datum op de platen natuurlijk niet zijn verlopen.

Artikel delen: