Het valt niet mee dat treinreizen, per bus

Het valt niet mee dat treinreizen, per bus

DALFSEN – Vandaag is het de laatste dag dat treinreizigers met de bus dat stuk Zwolle –  Dalfsen vv moeten afleggen. Morgen kan iedereen gewoon weer met de trein, dan is het klaar. Maar de buschauffeurs maken genoeg mee als je met hen in gesprek gaat.

Vanmorgen stonden er 2 bussen, de ene gaat naar Ommen en de achterste gaat naar Zwolle. Tijdens het gesprek ziet de chauffeur plotseling een aantal mensen in zijn bus zitten, de deur was toch dicht! Hij rap er naar toe, want die mensen die in de bus zitten die straks naar Zwolle gaat, moeten uiteindelijk in de trein stappen, want ze moeten naar Emmen.

Even later een jonge man: mag ik even storen ik moet naar Zwolle:  dan vertelt een vrouwelijk buschauffeur (zeg maar chauffeuse) u moet de voorste bus hebben, maar u moet wel eerst naar het treinstation om daar op het perron  in te checken.

Wat een gedoe allemaal. Ik ben blij dat ik gewoon meestal met de auto of fiets rij.

Gisteren stapte iemand in Dalfsen uit de bus, die in de veronderstelling was dat de bus naar Hoogeveen ging. Die had dus in Zwolle de verkeerde bus genomen. Want daar staan  nog veel meer bussen omdat ook de spoorlijn naar de richting Leeuwarden er gedeeltelijk uit ligt.  Bij Herfte zijn ze nog flink aan de gang met het spoor.

Foto 1
Artikel delen: