Mediation Vechtdal gaat van start

Mediation Vechtdal gaat van start

REGIO – Maandag 19 oktober 2020 start een nieuw initiatief van acht mediators uit Zwolle en Dalfsen. De acht mediators, met ieder hun eigen mediation-praktijk, gaan hun krachten bundelen om mediation en andere instrumenten voor conflictoplossing meer bekendheid te geven. Zij vormen onder de naam Mediation Vechtdal, een netwerk voor conflicthantering ten dienste van bedrijven, organisaties en particulieren in het Vechtdal en omgeving.

Meer dan mediation alleen

De professionals van Mediation Vechtdal beschikken samen over een gereedschapskist met middelen die stuk voor stuk kunnen helpen bij het herkennen, beheersbaar maken en oplossen van conflicten. Naast mediation bieden zij o.a. gespreksbegeleiding, bemiddeling in conflictgevoelige trajecten of bindend advies. Met de inzet van Mediation Vechtdal kunnen relaties worden hersteld, verbeterd of goed worden afgesloten.

Zakelijke geschillen

De acht mediators van Mediation Vechtdal hebben hun sporen verdiend in de rechtspraak, advocatuur, onderwijs, zorg, overheid en het bedrijfsleven. Zij richten zich met name op zakelijke geschillen en zetten hun expertise op het gebied van conflictbemiddeling en advies vooral in voor bedrijven, organisaties en particulieren. De mediators opereren zelfstandig en onafhankelijk van elkaar, maar ze trekken ook samen op als de situatie daar om vraagt.

Noaberschap

Mediation Vechtdal werkt in het gebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Coevorden. Ook omliggende gemeenten rekent Mediation Vechtdal tot haar werkgebied. De mediators laten zich graag inspireren door de waarden die besloten liggen in het in het Vechtdal bestaande noaberschap. Ze doen dat door het oude begrip te vertalen naar een hedendaagse vorm: vanuit de gedachte aan onderlinge verbondenheid werken aan welzijn, groei en ontwikkeling van mensen, bedrijven en organisaties.

Week van de Mediation

Het is geen toeval dat de samenwerking begint in de landelijke Week van de Mediation van 19 t/m 23 oktober. Dit jaar is het thema “overheid”.  Mediation Vechtdal had een startbijeenkomst gepland, met medewerking van burgemeester Erica van Lenthe en conflictmanager Caroline Koetsenruijter, (auteur van het boek “Jij moet je bek houden!”) in Theater de Stoomfabriek. Deze bijeenkomst kan voorlopig niet doorgaan in verband met de Coronabeperkingen. Hopelijk is deze aftrap op een later moment alsnog mogelijk.

In de week van de mediation zijn de mediators van Mediation Vechtdal  op 20, 21 en 22 oktober  (dinsdag, woensdag  en donderdag) van 19.00 tot 20.00 uur telefonisch te benaderen voor vragen die u heeft  over  (mogelijke) conflicten en manieren om deze aan te pakken.

De acht mediators van Mediation Vechtdal zijn:
Marjon Bosma (06-25051415), Sabine Breuls (tel: 06-30892496), Ada Heideveld (tel: 06-30761375), Roelof Hoving (tel: 06-21812175, Marieke Janus (tel: 06-19454225), Erik Koster (tel: 06-37278754), Onno Looijestijn (tel: 06-23960068) en Lumien Veld (tel: 06-23994644).

Voor meer informatie: www.mediationvechtdal.nl

Artikel delen: