“Omgevingsvisie” bijeenkomsten gestart 

DALFSEN – De “Omgevingsvisie” bijeenkomsten gestart, maar wel een dringende oproep, meer vragenformulieren in te vullen. De gemeente is gestart met een digitale bijeenkomt in de verschillende kernen om de onderzoeken waar de wensen en mogelijkheden zijn tot 2030 om te wonen, te werken te leven en te recreëren.

Inmiddels is de inventarisatie bij 3 van de 5 kernen gehouden met een zeer goede opkomst, daarna komt er nog een bijeenkomst voor agrariërs. Ook bestaat er een mogelijkheid voor elke burger een vragenlijst in te vullen met persoonlijke opmerkingen. Graag zou de gemeente meer vragenlijsten binnen krijgen, de oorspronkelijke einddatum van 31 oktober is verlengd tot 18 november om zoveel mogelijk input te verkrijgen. Veel wensen hebben betrekking op sociale woningbouw, bouwkavels, maar ook uitbreiding van industrieterreinen en aanleg fietspaden en overige wensen. Maar duidelijk is dat de gemeentegrenzen niet groter kunnen worden, die ruimte is er niet.

We hopen op meer ingevulde formulieren en daarna zal zodra alles verzameld is het voorgelegd aan de raad om de omgevingsvisie vast te kunnen stellen.

WvdV

Artikel delen: