Ga lekker wandelen in Dalfsen of kuier’n

Ga lekker wandelen in Dalfsen of kuier’n

DALFSEN – Wandel in je eigen omgeving en vermijd drukte, maar neem gerust je hele gezin mee. Het advies van de overheid is om het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken en om drukke plekken te vermijden. Wandel in je eigen omgeving.

Zoek een rustig gebied uit om te wandelen. Wees blij dat je in Dalfsen woont. Neem eens een ander gebied. Bezoek het rustige Sterrebos in Dalfsen.  Zet je auto (of nog beter je fiets) bij Het Boskamp neer, en ga van daaruit starten met je wandeling, richting Langsweg, Overijssels kanaal, omgeving Moezenbeld, Den Aalshorst, Het Engelse werk en niet te vergeten de vistrappen in de Marswetering, en pak dan zeker het prachtig stukje natuurgebied tussen de Rietmansweg en de Bergerallee mee, het zgn Willemspad. Maar ook het Sterrebos zelf is prachtig mooi zeker nu in de herfst. De kogelvanger is ook prima te doen op loopafstand met die prachtige hoge heuvels.

En wat denk je van de schaapskooi. Kijk op de site van het Boskamp naar de wandelroutes (en fietsroutes). Die mag je gratis gebruiken (wel zelf printen). Ook het wandel of fietsnetwerk kun je daar laten starten. En weet dat het restaurant wel gesloten is nu. Maar dat snackbar de Big Snack, vrijdag vanaf 16.00 uur zaterdag vanaf 16.00 en zondag aanstaande open is vanaf 13.00 uur. Juist omdat de weersvooruitzichten  zo goed lijken. Voor u dus. Ook voor afhaal maaltijden.

Ter plekke mag je daar niets nuttigen, maar afhalen kan van alles van koffie, thee, cappuccino, zelfs soep of eigengemaakte snert. Maar ook frietjes, broodjes of snacks en appelgebak. Je kunt het gewoon uit de vuist buiten opeten of drinken of in je auto. Zelfs de softijsmachines zijn nog volop in werking. Maak daar gebruik van, want dat bedrijf zit daar niet voor niets.

Kom je andere wandelaars tegen, houd dan voldoende afstand (1,5 meter).

Maximaal 2 personen en houd afstand.

De groepsgrootte buiten is vanaf 4 november 2020 beperkt tot maximaal 2 personen (m.u.v. gezinnen). Houd je als je met iemand buiten jouw huishouden wandelt aan de 1,5 meter-regel.

Mondkapje

Neem dus een mondkapje mee tijdens het wandelen. Altijd handig en veilig als je een mondkapje bij de hand hebt. Kan altijd van pas komen.

Zorg goed voor jezelf

Ga liever niet met een lege maag op pad en vul je energie na een lange wandeling weer aan. Ga in deze periode niet streng lijnen, want hierdoor ben je vatbaarder voor ziektes. Blijf vooral in beweging, dit is niet alleen goed voor je immuunsysteem maar ook voor je geestelijke gezondheid.

Varieer je wandelroutes en geniet van de omgeving

Wandelen in je eigen omgeving kan op een gegeven moment gaan vervelen. Zoek daarom verschillende routes uit. En juist rond Het Boskamp zijn er mogelijkheden te over.

Geniet van je omgeving door extra goed op te letten wat je ziet, hoort, voelt en ruikt. In de herfst verandert de natuur, paddenstoelen schieten uit de grond en de bossen kleuren rood en geel. Geef jezelf bijvoorbeeld een opdracht: probeer zoveel mogelijk verschillende paddenstoelen te ontdekken, of ga eropuit om de kleurrijkste herfstfoto te maken en stuur die op naar DalfsenNet, niet alleen paddenstoelen maar ook prachtige bosfoto’s mag je inzenden. Gewoon doen! En laat ook anderen daar van meegenieten, zeker mensen die de deur niet uit kunnen of durven.

Kijk voor veel meer tips op wandel.nl

Bij de hoofdingang van het Boskamp staat ook een bak met Nordic Walking poles (Stokken). Die staan er voor de bruikleen, die mag u gewoon gratis gebruiken.

Foto's 7
Ga lekker wandelen in Dalfsen of kuier’n
Ga lekker wandelen in Dalfsen of kuier’n
Ga lekker wandelen in Dalfsen of kuier’n
Ga lekker wandelen in Dalfsen of kuier’n
Ga lekker wandelen in Dalfsen of kuier’n
Ga lekker wandelen in Dalfsen of kuier’n
Artikel delen: