Aankleding fietsroute Zwolle – Dalfsen

DALFSEN – Vorig jaar zijn er werkzaamheden aan de fietsroute Zwolle – Dalfsen uitgevoerd en hebben we tussen Dalfsen en de stuw verschillende dingen aangepast, zoals het aanbrengen van een nieuw wegdek. Sindsdien kunt u hier heerlijk fietsen!

Om de fietsroute nog verder te verbeteren, willen we van de gemeente Dalfsen de route fietsvriendelijk “aankleden”.  Hierdoor wordt het voor fietsers herkenbaarder, veiliger en comfortabeler.

Waaraan moet u dan denken?

  • Aanbrengen van een kantstreep (markering);
  • Aanbrengen van bewegwijzering, conform de nieuwe landelijke standaard voor snelfietsroutes;
  • Aanbrengen van logo’s met daarop een verwijzing naar de fietsroute F340 om de herkenbaarheid te vergroten;
  • Het plaatsen van een hekje op de fietsopstelplaats aan de Ankummer Es, waar fietsers tegenaan kunnen leunen;
  • Het plaatsen van afvalbakken of “blikvangers” op plekken waar veel zwerfafval ligt;
  • Het realiseren van een extra rustpunt op de plek waar de route zich splitst (bij Broekhuizen richting de stuw).

Heeft u nog ideeën?Het extra rustpunt bij Broekhuizen willen we voorzien van fietsvoorzieningen, zoals een fietspomp, watertappunt, afvalbak en e-bike oplaadpunt en dat wordt landschappelijk ingepast. In deze bijlage zijn alle voorzieningen visueel weergegeven. Daarnaast zijn er wat voorbeelden van het logo weergegeven.Het aanbrengen van de kantstreep is een paar weken geleden al uitgevoerd. De overige fietsvoorzieningen zijn vanaf begin volgend jaar aan de beurt. Heeft u nog leuke aanvullingen of andere ideeën? Schroom dan niet om contact op te nemen! Dit kan door een mail te sturen naar f.mosterman@dalfsen.nl of te bellen met 0529-48 82 72.

Vervolg

Met deze maatregelen is de route nog niet klaar. Binnen de Vechtdalverbinding wordt de fietsroute langs de Hessenweg (N340) fietsvriendelijk ingericht. Daarbij wordt de zuidelijke parallelweg omgebouwd naar een fietspad en wordt bij het spoor een fietstunnel aangelegd. Daarnaast wordt op termijn in de zuidelijke route over de dijk aangepast. Dit wordt in samenspraak met het waterschap gedaan.
De fietsroute tussen Zwolle en Dalfsen is de eerste schakel van de fietsroute die vanaf Zwolle, via Dalfsen en Ommen naar Hardenberg loopt. De komende jaren wordt door Dalfsen, Ommen, Hardenberg en provincie Overijssel gewerkt om de hele route te verbeteren. Bent u benieuwd naar dit vervolg? Hou dan onze sociale kanalen in de gaten!

Artikel delen: