Diefstal van een quad - Foto: Politie Vechtdal
Foto: Politie Vechtdal

Diefstal van een quad

VECHTDAL – Op maandag 11 januari 2021 omstreeks 20.45 uur ontvingen wij de melding van een heterdaad diefstal van een quad aan de Boerendijk te Bergentheim, dit naar aanleiding van een proefrit. Op de quad zouden twee verdachten zitten en daarnaast zou de derde verdachte ter plaatse zijn achtergebleven.

Aanrijdend naar het incident zagen wij de desbetreffende quad rijden met daarop de twee verdachten. Hierop hebben wij direct de achtervolging ingezet maar de twee personen weigerden te stoppen. De quad schoot uiteindelijk een bospad op en verdween in de bossen. Gelukkig waren er al meerdere eenheden aanrijdend en zodoende konden wíj perfect het gebied afzetten in afwachting van de hondengeleider. Op het moment dat wij ons plannetje gesmeed hadden met de hondengeleider en over wilden gaan tot actie kozen de dieven toch eieren voor hun geld! De dieven trachtten na het verstoppen van de quad ons als toevallig passanten te passeren. Gelukkig hadden wij dit in de smiezen en zodoende konden wíj beide personen aanhouden.

Inmiddels was ook de derde verdachte door ons aangehouden welke nog steeds ter plaatse was aan de Boerendijk.

Alle drie de verdachten zijn na voorgeleiding aan de hulp officier van justitie ingesloten in het arrestantencomplex te Zwolle.

Foto 1
Artikel delen: