Venoomp raodsvergadering

Venoomp raodsvergadering

DALSEN – Aj venoomp om kwert over zeum de koffie vaste anzet, dan kun vanof half achte ongestoord op oen compjoeter de raodsvergadering met kieken. Het is niet de bedoeling dej met proot, det mag ok wel want alleen oen huusgenoten zukt ’t heuren, dan mak het ok niet zo vulle uut. Raam dichte hooln!

De vergadering giet dus zo as ze det met een duur woord zegt: online, zonder liene! Venoomp hept ze ’t over de Poort van Noord, det is een stuk, zeg ma lappe grond, van Dalfsen richting de Hessenweg, bie de natuurboerderie’é en het hotel. Want door wult ze nog al wat dingen gaon doen, teminste det is het plan. Ast goed is kump door ook een bierbrouwerie,e (want die mut vot op de aole plekke) en nog vulle meer. Deurom muj ok kiek’n, want dan kuj der mon mooi over met praoten.

Ok goot ze venoomp onderzuken of ze nog wat kunt verbetteren an de zwembaden. Ik heb niet begreppen de de raod vernoomp zelf het water in giet. Ik denke haost ni, want het is een openluchtbad, en gisteren sneinde het nog, dan ist vuls te kold.

Dus kie’ken en lustern venoomp: https://ris.dalfsen.nl.

Tis a rap weer meert: dilalectmoond, kuj vaste weer oefe’n

Wat zolt toch mooi ween as de raod ok is een keer in het dialect giet vergader’,n in meert, der bint genog raodsleden die plat kunt proaten. (oa. Wim. Jos, Bennie en nog wel meer) Gewoon is een keer doen, det is ok humor in coronatied. Wat zult er een boel mensen dan kiek’n. (of opkiek’n) Zie goot het toch de volgende dag ondertietelen, dan kan det wel weer in het hoge hollands. Gin iene hoef der dan wat te mis’n.

Foto's 7
Venoomp raodsvergadering
Venoomp raodsvergadering
Venoomp raodsvergadering
Venoomp raodsvergadering
Venoomp raodsvergadering
Venoomp raodsvergadering
Artikel delen: