Laat uw voetklachten nauwkeurig in beeld brengen met een 3D-voetscan 

Laat uw voetklachten nauwkeurig in beeld brengen met een 3D-voetscan 

Hebt u pijn bij het lopen of problemen met uw voeten? Wanneer confectieschoenen u niet de juiste pasvorm of ondersteuning bieden, dan zorgt een orthopedisch schoentechnicus voor een geschikte oplossing.

De specialisten binnen het vakgebied van de orthopedische schoentechniek zijn voortdurend op zoek naar innovatieve technieken die bijdragen aan optimale oplossingen, bijvoorbeeld de 3D laser voetscanner. Hiermee is het mogelijk om de maat van uw voeten tot op maar liefst 0.1 mm nauwkeurig op te nemen, zonder fysiek contact te hoeven maken. Als u orthopedische schoenen, semi-orthopedische schoenen, steunzolen of inlays wilt laten aanmeten, kan dit met deze uiterst precieze en snelle methode. Bovendien is het in het kader van COVID-19 prettig om te weten dat de gebruiksvriendelijke, hoogwaardige 3D-voetscanner ook zeer hygiënisch werkt.

3D-voetscan 

De orthopedisch schoentechnicus maakt een 3D-voetafdruk met de 3D laser voetscanner en meet: synthetische maatname casts, gipspositieven, leesten en wasplaatjes. Hetzelfde geldt voor zolen en supplementen. In een scan van slechts vijf tot vijftien seconden, worden uw voeten nauwkeurig digitaal opgemeten om ook de leesten digitaal te kunnen vervaardigen. Uiteindelijk worden de schoenen op deze individuele leesten vervaardigd. De scanner maakt een gedetailleerd en volledig beeld van de voet met behulp van laserprojectoren en kleine camera’s. Uw voet kan naar wens in de open scanner worden gepositioneerd doordat de voetscanner niet lichtgevoelig is. Daarna wordt de voet volledig belast, semi-belast of onbelast gescand vanuit gecorrigeerde of neutrale positie.

Gedetailleerd beeld 

Vervolgens worden die posities getoond op het scherm van het apparaat. De speciale software maakt het mogelijk om dit beeld te bewerken en aan te passen, afhankelijk van de specifieke behoeften die u als cliënt hebt. Bovendien kan de orthopedisch schoentechnicus exact zien hoe de klachten worden veroorzaakt, waar het voetprobleem zich bevindt en welke oplossingen er het meest geschikt zijn om u weer comfortabel te laten lopen. Naast (semi-)orthopedische schoenen kunnen die variëren van: voorzieningen aan uw confectieschoenen en voorlopige orthopedische schoenen tot sportinlays en verbandschoenen.

Optimale oplossing 

U kunt de oplossing die speciaal voor u wordt gemaakt, komen passen met behulp van plastic pasfolie. Na het scannen wordt dat om de houten leesten heen gebouwd. Als er voor de oplossing van orthopedisch schoeisel is gekozen, worden in overleg met u een kleur en een model gekozen en worden uw schoenen gemaakt. De 3D-voetscanner stelt orthopedisch schoentechnici dus in staat om voor uw voeten het meest geschikte orthopedische maatschoeisel te maken, zonder dat u daar (extra) kosten voor hoeft op te brengen.

Artikel delen: