Langlauffoto van 40 jaar geleden

Langlauffoto van 40 jaar geleden

DALFSEN – STERREBOS – Deze foto met langlaufers er op is 40 jaar geleden gemaakt bij de ingang van Het Boskamp (de camping had toen ook die naam). Op de foto mensen van de Rijkspolitie, verkeerspolitie het parket. Deze mannen hebben tientallen jaren gesport op de camping.

Dat was elke vrijdagmorgen. Ze begonnen om 10.00 uur met een kop koffie, vervolgens een rondje hard lopen en aansluitend volleyballen op de camping. Na het omkleden even een drankje en vervolgens weer aan het werk. Dat was de sport voor de wat ouderen.

Het was voor de heren een ware verrassing dat er plots op een vrijdagmorgen 10 paar langlaufski’s klaar stonden. Daar werd gelijk gebruik van gemaakt en natuurlijk kwam de handelsgeest van de ondernemer ook bovendrijven en werd de krant er gelijk bijgehaald. Een week later zag het al zwart van de mensen. Toen waren er inmiddels 20 paar latten, veel te weinig natuurlijk, maar beregezellig.

Dat stukje in de krant was de opstart van de huidige wintersport gebeuren aldaar. Steeds werden er ski’s bijgekocht, soms grote partijen van meer dan 100 paar tegelijk, Weer later kwamen daar de stepsleeën bij.

En juist gisteren kwamen een aantal oudgedienden van de Rijkspolitie (van de 44.1) nog even weer hun jeugdherinneringen ophalen en bonden nog weer ouderwets de lange latten onder. Wat hebben ze weer genoten. Eentje gaf aan ik kom deze week nog eens terug met mijn kinderen en kleinkinderen. Prachtig toch?

Op de foto (1) een aantal bekenden, waarvan er helaas ook al weer een paar zijn overleden. De foto (2) is gemaakt op dezelfde plek als 40 jaar geleden. De foto (3) hangt nog steeds in de hal van Het Boskamp.

Foto's 3
Langlauffoto van 40 jaar geleden
Langlauffoto van 40 jaar geleden
Artikel delen: