Schreeuwekster - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Schreeuwekster

DALFSEN – De gaai broedt in geheel Europa, met uitzondering van het hoge noorden. In tijden van voedselschaarste verplaatsen ze zich massaal in (noord)westelijke richtingen. Het voedsel bestaat in de zomertijd vooral uit insecten (veel rupsen) en soms wordt een vogelnest geplunderd.

In het winterhalfjaar eten gaaien veel eikels, beukennoten en pinda’s want ze weten tuinen met voerplaatsen snel te vinden.

Ingezonden vogelvriend Jos Scholten

Artikel delen: