Home-Start Dalfsen zoekt vrijwilligers

DALFSEN – Heb je een luisterend oor voor een gezin? Als vrijwilliger word je erg gewaardeerd! De winter is bijna voorbij, maar de Corona nog niet. We gaan op weg naar een nieuw seizoen en hopen weer op meer vrijheid en mogelijkheden.

Wil je graag zinvol vrijwilligerswerk doen? Jonge gezinnen verwelkomen je graag, helemaal in deze bijzondere tijd. Bij Home-Start weten we dat het ouders met opgroeiende kinderen meestal wel lukt met de opvoeding, maar niet altijd weten ze alles draaiende te houden. Door de Corona staan veel gezinnen onder druk. Ouder, meester/juf, werknemer hoe houden ze alle ballen hoog en de sfeer in het huis gezellig? Hier lopen veel gezinnen in vast.

Lijkt het je wat om een steuntje in de rug of een luisterend oor te zijn voor deze gezinnen? Praktische tips en het ´er zijn´ is vaak al voldoende om de druk te verlagen. Je neemt geen zaken over; je staat naast het gezin. Je benadrukt de dingen die wél goed gaan en spreekt met ze over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Jouw rol is positief en opbouwend. Je kunt goed luisteren, meedenken, een handje helpen. Je kunt een ouder laten groeien in zijn of haar rol. Je geniet van kinderen en brengt wat afleiding en gezelligheid als er problemen zijn.

Heb jij ervaring met opvoeden en wil je graag wat betekenen voor je medemens? Meld je dan aan bij Home-Start Dalfsen via mailadres: home-startdalfsen@stdekern.nl. We bieden een gedegen voorbereidende training aan en goede begeleiding tijdens het traject.

Artikel delen: