Onderhoud rieten dak

Onderhoud rieten dak

DALFSEN – LENTHE – Rietdekkersbedrijf Kleinjan (vader en zoon) zijn op dit moment bezig met het grootonderhoud van een rieten dak op de hoek Heinoseweg en de Moezenbeltweg. Als je naam Kleinjan is dan is de kans heel er groot dat je van een rietdekker bent. Want er zijn heel veel bedrijven met deze naam hier in de omgeving.

Deze hier komt uit Ommen, maar ze zitten ook in Diepenveen, Daarle en Den Ham. Waarschijnlijk allemaal familie van elkaar maar wel allen zelfstandig.

Deze Kleinjannen, hier bezig, zijn de vierde generatie die de klopper van vader op zoon hebben overgenomen.

Naast nieuwwerk doen ze ook onderhoud. Voor het schoonmaken van daken, bijstoppen van de minder goede plekken, vervangen of plaatsen van dakramen en dakdoorvoeren, vervangen of opnieuw aanmetselen van nokvorsten, vervangen van rietennok en het jaarlijks spuiten van daken tegen mos en algengroei.

We wijzen erop dat u het spuiten beter via de rietdekker kunt laten doen, dan door mensen die ongevraagd aan de deur komen. (pas daar vooral voor op) Dit omdat niet elke algendoder geschikt is voor uw rieten dak. De rietdekker weet als geen ander welke middelen het meest geschikt zijn en hoe we uw dak goed bestand houden tegen de tand des tijds.

Foto's 2
Onderhoud rieten dak
Artikel delen: