Overweeg het huren van een cv-ketel door deze voordelen

Overweeg het huren van een cv-ketel door deze voordelen

Een nieuwe cv-ketel aanschaffen doe je niet iedere dag. De kosten van een cv-ketel kunnen namelijk al snel oplopen wanneer je veel vermogen nodig hebt. Aanschaffen is tegenwoordig niet altijd noodzakelijk. Huren is bijvoorbeeld een optie die veel voordelen met zich mee brengen.

Waarom huren

De aanschaf van een cv-ketel is niet niks. Naast de grote uitgave van de ketel zelf betaal je soms ook nog installatiekosten. Bij het huren van een cv-ketel betaal je per maand een vast bedrag waarbij de installatiekosten zijn inbegrepen. Hierbij wordt de ketel afgeregeld en correct gebeugeld. Daarnaast wordt er ook een koolmonoxidemeting en controle op gaslekkages inbegrepen. Beide erg belangrijk bij de installatie van een nieuwe ketel. Ook een slimme thermostaat is inbegrepen. Verder ben je ook geen extra kosten kwijt aan eventuele storingen en onderhoud. Dit zit bij de huur inbegrepen.

Wat voor ketel heb je nodig?

Er is een ruim aanbod in het huren van cv-ketels. Het is erg belangrijk bij het kiezen van een cv-ketel om goed inzicht te hebben in je huidige verbruik. Dit hangt sterk af van je woning. Een hoekwoning heeft bijvoorbeeld al snel 16 tot 30 kilowatt nodig terwijl een appartement al vaak genoeg heeft aan 11 tot 23 kilowatt.

Daarnaast hangt het af van de hoeveelheid warm water die je verbruikt. Als je dit goed in kaart hebt gebracht, weet je wat de CW-klasse van je cv-ketel minimaal moet zijn. De CW-klasse bepaalt het aantal liter warm water dat de ketel per minuut kan leveren. Hoe hoger de waarde, hoe meer capaciteit voor warm water de ketel heeft. Heb je een regendouche of bad? Let dan op dat dit meer water verbruikt en de kans aanwezig is dat je wellicht een ketel nodig hebt met een hogere CW-waarde.

Kosten huren

Je huurt een cv-ketel vanaf 23,95 euro per maand. Dit bedrag hangt uiteraard af van hoe groot je woning en huishouden is. In dit vaste maandbedrag zijn de installatie, onderhoud en zelfs spoedreparaties inbegrepen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en wordt alles netjes opgelost.

Daarnaast zit je niet vast aan de ketel. Bij Feenstra kun je bijvoorbeeld een cv-ketel huren zonder langdurig contract of afkoopregeling. Na afloop van het contract wordt het contract maandelijks opzegbaar en kun je ervoor kiezen om de huur op te zeggen. In dat geval komen zij de ketel weer ophalen zonder dat je voor extra kosten komt te staan. 

Het is soms moeilijk in te schatten hoeveel vermogen je cv-ketel nodig heeft voor jouw woning en situatie. Een bedrijf zoals Feenstra weet dit beter in te schatten. Zij geven persoonlijk en vakkundig advies over cv-ketels en kunnen je helpen bij een oplossing op maat. Lees meer over cv-ketels huren bij Feenstra.

Artikel delen: