Hoekman metaal bestaat dit jaar 35 jaar - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Hoekman metaal bestaat dit jaar 35 jaar

NIEUWLEUSEN – Bij Hoekman vieren ze in 2021 het 35 jarig bestaan! Wat ooit begon als eenmanszaak in houtkachels, is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige toeleverancier van plaatwerk halffabricaten en lassamenstellingen. In 1986 begon Gerrit Hoekman een eenmansbedrijf aan de Schapendijk in Nieuwleusen.

In dit huurpand werden voornamelijk houtkachels geproduceerd, maar als startend ondernemer accepteerde Gerrit eigenlijk alle mogelijke opdrachten. In 5 jaar tijd groeide het bedrijf naar zo’n 15 medewerkers. In 1991 werd grond aangekocht voor nieuwbouw op industrieterrein de Meele en een jaar later werd het nieuwe pand opgeleverd en betrokken. Op deze locatie (Rollecate 31), groeide het bedrijf verder uit. Op het braakliggende terrein achter de bestaande hal werd in 2004 een extra hal van 1000 m2 gebouwd. In deze nieuwe productiehal kwam de lasserij en werd ook een voorziening voor parelstralen gerealiseerd.

In 2011 is het bedrijf overgedragen aan Gert & Heleen, zoon en dochter van Gerrit. Onder hun leiding werd in 2017 de voorste productiehal verhoogd, om plaats te maken voor een tweede platenmagazijn voor het 24-uurs onbemand lasersnijden. In 2019 dreigt er alweer een tekort aan vloeroppervlakte voor alle activiteiten. Met de ingebruikname van de aangrenzende bedrijfsruimte aan de Kalkovenweg 14, is daarom in 2020 invulling gegeven aan de verdere groeiambitie. Op dit moment werken er 82 medewerkers bij Hoekman-RVS. Een feestje is dus op z’n plaats!

Foto's 2
Hoekman metaal bestaat dit jaar 35 jaar - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: