Dalfsen maakt gebruik van provinciaal coronageld voor middenstand - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Dalfsen maakt gebruik van provinciaal coronageld voor middenstand

DALFSEN – De gemeente Dalfsen maakt toch gebruik van de drie crisisarrangementen van de provincie Overijssel voor het ondersteunen van de horeca en de retail tijdens de coronacrisis. Dit antwoordt wethouder André Schuurman op vragen van de raadsfracties van CDA, ChristenUnie, PvdA, D66 en VVD.

De vijf fracties vroegen zich begin deze maand af waarom Dalfsen niet op de provinciale lijst staat van gemeenten die steun krijgen. In de antwoorden staat dat aan Dalfsen uit het eerste crisisarrangement de maximale subsidie van 20.000 euro is toegekend. Meer dan de helft van dat bedrag is in 2020 gegaan naar de Ondernemersvereniging Nieuwleusen voor de krasactie en een coördinator voor ondernemers. Een bedrag van 8.500 euro is bestemd voor een gemeentelijk onderzoek naar de impact van corona onder retailondernemers. De andere twee middenstandsverenigingen (Ondernemend Dalfsen en Ondernemersvereniging Lemelerveld) toonden in 2020 geen interesse voor de regeling. ‘Dat de provincie onze gemeente niet op haar website heeft benoemd voor crisisarrangement 1 is ook voor ons onduidelijk’, schrijft Schuurman.

De communicatie met de ondernemersverenigingen over het tweede en derde provinciale crisisarrangement had vanuit de gemeente beter gemoeten volgens de wethouder. Afgesproken is om hier alsnog gebruik van te maken. Voor het tweede arrangement is inmiddels de maximale subsidie van 20.000 euro aangevraagd met een verdeling over de kernen Dalfsen (€ 8.500), Nieuwleusen (€ 7.000) en Lemelerveld (€ 4.500).

Bij het derde crisisarrangement (maximaal € 10.000) staat het thema samenwerking centraal. Afgesproken is in te zetten op het uitgeven van een glossy magazine met verhalen van lokale ondernemers uit de kernen.

Artikel delen: