Weekend van de Begraafplaats 2021 | Begraafplaatsen: Vol Liefde

Weekend van de Begraafplaats 2021 | Begraafplaatsen: Vol Liefde

OMMEN – Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei a.s. wordt het Weekend van de Begraafplaats gehouden.  Het thema dit jaar is: Begraafplaatsen: vol liefde. Tijdens het Weekend organiseren begraafplaatsen in heel Nederland diverse activiteiten. Begraafplaatsbeheerders en vrijwilligers staan klaar om bezoekers gastvrij te ontvangen.

Op Natuurbegraafplaats Hoogengraven in Arriën bent u van harte welkom op alle dagen tussen 9:00 en 17:00 uur. Het adres is: Middenweg 6 te Arriën.

Activiteiten
Vanwege de corona-maatregelen zijn groepsrondleidingen, een uitvaartmarkt of een tentoonstelling niet mogelijk. Wel is het mogelijk om te wandelen in het natuurgebied en is het ontvangsthuis voor iedereen geopend.
Op Natuurbegraafplaats Hoogengraven kunnen bezoekers zelfstandig wandelen, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van een rondleiding op papier met uitleg over het natuurgebied en de mogelijkheden rondom natuurbegraven.
Ook kunnen bezoekers deelnemen aan een luisterwandeling. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Dit is de hele dag mogelijk. Ontdek Hoogengraven en geniet van de fascinerende verhalen over het natuurgebied, de geschiedenis en een groene uitvaart.

Het ontvangsthuis is alle dagen voor iedereen toegankelijk. Medewerkers laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn en vertellen graag meer over natuurbegraven.

Rouw in coronatijd
Gedurende het afgelopen jaar zijn de afscheidsmomenten niet altijd ‘normaal’ en zoals gewenst verlopen (denk aan minder genodigden, beperkt thuisbezoek, enz.), waardoor het rouwproces minder goed op gang kwam. Tijdens het Weekend van de Begraafplaats kunnen we mensen die daaraan behoefte hebben, de gelegenheid bieden hier op eigen wijze alsnog bij stil te staan. Immers, een ieder geeft een eigen invulling aan wat liefde voor hem/haar betekent.

Informatie
Meer informatie kunt u vinden op onze website www.hoogengraven.org en op de evenementen website www.weekendvandebegraafplaats.nl. Heeft u nadere vragen, dan kunt u de begraafplaatsbeheerder mailen via info@hoogengraven.org of telefonisch benaderen op 0529-208003

Foto's 2
Weekend van de Begraafplaats 2021 | Begraafplaatsen: Vol Liefde
Artikel delen: