Tips voor succesvol studeren met een baan!

Tips voor succesvol studeren met een baan!

We hebben het afgelopen jaar veel veranderingen gezien bij mensen. Een hoop mensen zijn hun baan verloren en hebben heel lang thuis gezeten. De een is snel weer aan de slag gegaan bij een ander bedrijf, de ander kan nog steeds niks vinden en er zijn ook mensen die weer zijn gaan studeren of van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Met het thuiswerken zien we dat men toch meer vrije tijd heeft dan normaal. Je kunt langer slapen, je bent direct thuis nadat je klaar bent met werken, dus houd je meer tijd over voor andere zaken. Denk eens aan studeren naast het hebben van een baan!

  1. Zelf betalen of vergoeding van je werk?

Zit je al lange tijd na te denken om te gaan studeren naast je werk? In veel gevallen kun je een studie deels of zelfs volledig laten vergoeden door het bedrijf waar je werkt. Veel jonge bedrijven moedigen zelfontwikkeling aan en zijn bereid dit voor je te betalen. Wel is het vaak zo dat je iets gaat studeren wat je nog beter kan maken in je huidige functie. Is dit niet het geval en wil je een andere richting opgaan? Dan kun je dit ook altijd met je leidinggevende bespreken. Misschien is er toch nog ruimte voor je in het bedrijf om de andere functie uit te oefenen!

  1. Wat kun je studeren naast je baan? 

Via organisaties zoals TC Academy kun je een hoop studies bekijken die je naast je baan kunt volgen. Het is belangrijk dat je deze studie buiten je werktijd om kunt volgen, wat in de meeste gevallen avondstudie is. Wat kun je dan zoal studeren? Zo goed als alles! Heb je altijd al coach willen zijn of een trainer? Dan kun je deze studie gemakkelijk in de avonden bijwonen. Is er op dit moment geen plek meer of zie je weinig mogelijkheden? Dan kun je ook eerst wat cursussen volgen om kennis te maken met het nieuwe vak. Is het wel echt wat je leuk lijkt? Vaak is een cursus korter en goedkoper.

  1. Waarom studeren goed is voor je ontwikkeling

We hebben het al eerder benoemd. Studeren naast je baan is erg goed voor je zelfontwikkeling. Je leert iets nieuws, je maakt jezelf onmisbaar voor je huidige werkgever en je kunt je positie in de arbeidsmarkt verbeteren. Het geeft je een mooie kans om een nieuwe richting op te gaan in je carrière.

Artikel delen: