Houd je van wandelen? Ga dan op vakantie in deze Nederlandse gebieden!

Houd je van wandelen? Ga dan op vakantie in deze Nederlandse gebieden!

NEDERLAND – Door de pandemie is het nog maar de vraag of we dit jaar op vakantie kunnen gaan naar het buitenland. Mogelijk heb je geen zin in dit gedoe en wil je liever zekerheid. Je kunt er dan voor kiezen om een huisje te huren in eigen land, al kun je natuurlijk ook een plekje op de camping reserveren.

Als je een hondje hebt dan is dit in principe toch wat lastiger. Je Shiba Inu heeft immers wel ruimte nodig, wat in een tent of vouwwagen normaliter niet echt het geval is. Een vakantiehuis huren in eigen land is dus beter, al moet je dan wel goed op letten of huisdieren toegestaan zijn. Houd je net zoals als je Maltipoo van wandelen? Kies dan voor een vakantie in één van de onderstaande gebieden.

Landgoed Clingendael in Den Haag
Landgoed Clingendael is zonder twijfel één van de mooiste parken van het land waar je heerlijk kunt wandelen met je Cockapoo. Hier is er meer een plek voor langzame wandelingen dan voor zware hikes, maar dat is natuurlijk ook beter als je een klein hondje mee hebt genomen op vakantie. Volg de paden door de zwaar beschaduwde bossen, ruik de bloemen en schud de stadsdrukte af die je tot nu toe op vakantie naar alle waarschijnlijkheid hebt gevoeld als je een huisje hebt gehuurd in Den Haag. Alhoewel dit natuurlijk een prachtige stad is, is het er ook druk. Op Landgoed Clingendael zul je hier even helemaal geen last van hebben en kun je echt tot rust komen.

Oisterwijkse Bossen en Vennen in Oisterwijk
Een bosrijke omgeving in het kleine zuidelijke stadje Oisterwijk, Oisterwikse Bossen en Vennen, is een favoriet onder zowel toeristen als de lokale bevolking. Je kunt op de fiets springen en over de paden van het gebied fietsen of juist te voet blijven en je een weg banen door het bos. Veel van de paden cirkelen rond een groot vijvergebied dat absoluut prachtig is bij zonsondergang en zonsopgang. Er zijn ook banken langs het water waar je van je fiets kunt stappen, je rust kunt pakken en even achterover kunt leunen. Geef je hond wat water zodat hij of zij ook weer wat energie kan tanken, terwijl jij kunt genieten van een hapje en een drankje. Met een mooi uitzicht natuurlijk!

Nationaal Park Hoge Veluwe in Arnhem
De Hoge Veluwe ligt net buiten de stad Arnhem en heeft een vreemde, maar mooie combinatie van bossen en zandduinen die zorgen voor een uitstekend wandellandschap. Vossen, dassen, herten en wilde zwijnen worden hier allemaal regelmatig waargenomen door parkbezoekers. Neem je camera mee, vooral als de heide in bloei staat of in de herfst als de bomen van kleur veranderen. Hier kun je zelfs als amateurfotograaf mooie kiekjes van maken, bijvoorbeeld met je hond of kinderen op de voorgrond. Als wandelliefhebber kun je echt genieten van dit gebied, het zal zelfs mogelijk zijn om hier meerdere dagen te wandelen.

Nationaal Park De Weerribben-Wieden in Overijssel
In klassiek Nederlandse stijl voert Nationaal Park De Weerribben-Wieden je door open velden die alleen worden onderbroken door oude windmolens. Een wandeling door het park is rustig en ontspannend en je camera heeft genoeg te fotograferen, vooral als je de windmolens in de juiste verlichting kunt krijgen. Als je op zoek bent naar een ander soort oefening omdat je genoeg hebt van al dat wandelen dan kun je altijd in een kajak springen en door het kanaalsysteem van het park navigeren. Niets brengt je zo ver van het stadslawaai als een rustige verkenning van een kajak door het bos.

Artikel delen: