Oosterdalfsen: ontmoetingen in oudste wijk van Dalfsen

Oosterdalfsen: ontmoetingen in oudste wijk van Dalfsen

DALFSEN – De bijzondere archeologische vondsten in Oosterdalfsen krijgen onder de titel ‘Ontmoetingen in de oudste wijk van Dalfsen’ een plek in de woonomgeving. Deze passage in de Meerjaren Prognose Grondexploitaties riep maandagavond in de raadscommissie bij Luco Nijkamp (ChristenUnie) vragen op  over de extra kosten die hiervoor moeten worden gemaakt.

Langs de eeuwenoude Oude Middenweg (inclusief Barnsteen en Langzwaard) komen plekken die verbinding, ontmoeting en familieleven stimuleren. Bewoners en anderen worden zo geïnformeerd over de unieke geschiedenis van deze plek.  Deze ‘Familieweg’ vormt de sociale as van de buurt. Daar waar de eeuwenoude weg loopt komt een groene strook van gras, wadi’s, beplanting en een karrespoor van stenen. De weg verandert steeds van functie: zitplaats, speelplaats, ontmoetingsplek, zandbak en misschien ook seizoentuin. In het midden wordt de weg een heuvel: een centrale ontmoetingsplek met verdiepende verhalen over 5000 jaar familieleven.

Volgens wethouder André Schuurman passen de geraamde kosten binnen de normen die hiervoor gelden. De raad krijgt nog informatie over de exacte bedragen en over het uitgewerkte plan.

Artikel delen: