Gemeente gaat camperplaatsen in 2021 zelf exploiteren - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Gemeente gaat camperplaatsen in 2021 zelf exploiteren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen gaat de twee gemeentelijke camperlocaties dit jaar zelf exploiteren. De nu nog gesloten locaties gaan voor de zomervakantie van 2021 tegen betaling weer open voor campers.

De raad besloot eind april de exploitatie in handen te leggen van een lokale ondernemer. De procedure die hiervoor nodig is duurt minimaal drie maanden. Dat zou betekenen dat de exploitatie van de camperplaatsen door een ondernemer op z’n vroegst pas vanaf eind juli kan starten. De gemeente kiest daarom voor een tijdelijke oplossing in 2021.

Voordat de camperaars vanaf juni tegen betaling de plaatsen kunnen gebruiken is het nog wel nodig dat de gemeenteraad op 25 mei twee verordeningen vaststelt. Eén verordening regelt het gebruik van de camperplaatsen bij zowel het Station Dalfsen als bij de sportvelden in Nieuwleusen. De andere verordening maakt het mogelijk het campergeld te innen. Het voorstel is om een tarief van € 6,20 per camper per dag te hanteren. Dit bedrag is inclusief btw maar exclusief de toeristenbelasting van 90 eurocent per persoon. Bij gemiddeld twee personen per camper komt het tarief uit op acht euro per etmaal en dat is ook het tarief dat de Nederlandse Kampeerauto Club adviseert.

De camperaars betalen het staangeld via de speciale app AanUit.net. Dit is een landelijke manier om het campergeld en de toeristenbelasting af te rekenen op gemeentelijke camperlocaties. De aanbieder van de app brengt per transactie vijftien procent, exclusief btw, in rekening bij de gemeente.

Artikel delen: