Bewoners Waterfront teleurgesteld - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Bewoners Waterfront teleurgesteld

DALFSEN – De bewoners van het Waterfront aan de Vecht zijn teleurgesteld over de vergunning die de gemeente Dalfsen aan Hiawatha heeft verleend voor meer waterrecreatie bij de haven. Op de Vechtoever komen een blokhut, kanosteiger, reclameuitingen en vlaggenmasten. De vergunning is voor drie jaar verleend en geldt voor de periode april tot en met oktober.

Namens de Vereniging van Eigenaren maakte voorzitter Herma Nap-Borger dinsdagavond in de gemeenteraad gebruik van het spreekrecht voor burgers. De sfeer van het havengebied is volgens de bewoners in de loop van de jaren van karakter veranderd. ‘Het aantal dagbezoekers met boten is fors gestegen en de geluidsoverlast verveelvoudigd. Na werktijd, als de havenmeesters vertrokken zijn, en in het weekend wordt intensief gebruik gemaakt van de hellingbaan. Dit leidt zelfs tot filevorming in de Raadhuisstraat. De jeugd heeft de Vecht bij de ingang van de haven als zwemwater ontdekt. Vissers maken graag gebruik van het gebied. Ook steeds meer jetski’s en speedboten varen op de Vecht. Tot in de randen van de nacht wordt bij het huisje van de havenmeester gedeald met daarbij luide muziek’, aldus inspreekster.

De aanwonenden waren en zijn zeer teleurgesteld dat de gemeente nergens in de verleende vergunning rekening heeft gehouden met de zorgen die zij via meerdere kanalen hebben geuit. Zij vragen zich oprecht af of de gemeente haar zorgplicht voor alle Dalfsenaren op een verantwoorde wijze invult.

Geen van de raadsleden maakte gebruik van de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen aan de VvE-voorzitter.

Artikel delen: