Nederland doet: Bloementuin ”De Enk“

Nederland doet: Bloementuin ”De Enk“

LEMELERVELD – De Stichting Vrienden van De Enk hebben op vrijdagmorgen 28 mei 2021 een cheque ter waarde van € 650,– overhandigd aan Leer- en Werkbedrijf De Enk te Lemelerveld. Henk Brouwer, voorzitter van de Stichting Vrienden van De Enk overhandigde de cheque in het bijzijn van een aantal vrijwilligers aan Frank Spoolder, begeleider van De Enk.

Lemelerveld doet.

Het Oranjefonds dat het weekend van 28 en 29 mei 2021 “Nederland Doet” organiseert, sponsort heel veel aangevraagde projecten. De Stichting Vrienden van De Enk heeft een aanvraag ingediend en een bedrag van € 320,– toegezegd gekregen. Zelf hebben ze dit bedrag aangevuld tot € 650,– voor de aanleg en onderhoud van de Bloementuin aan de Zennepweg/Grensweg te Lemelerveld. Op vrijdag 28 mei waren hier dan ook ongeveer 8 vrijwilligers aan het werk in het kader van Nederland Doet. Niet alleen in de tuin, maar ook aan de Grensweg, waar nestkastjes, die door De Enk gemaakt zijn, opgehangen werden in de eiken langs de weg.

Deze Bloementuin, een beetje naar het idee van een Engelse tuin, is aangelegd door deelnemers van De Enk. Zij zorgen ook voor het onderhoud en grondverbetering. Ze willen de tuin zoveel mogelijk in de natuurlijke staat houden. Tussen de bloemenstroken is gras gezaaid zodat er in de tuin gewandeld kan worden. Ook is er op een klein gedeelte een groentetuin aangelegd. De deelnemers van de Enk kunnen hier zelf groente meenemen en daar bijvoorbeeld een lekkere soep van maken.

De grond heeft De Enk in bruikleen gekregen van Harry en Miny Lenferink. Een mooi initiatief zodat de deelnemers van De Enk heerlijk buiten bezig kunnen zijn.

Maar ook voor fietsers en wandelaars die langs dit stukje natuur even pauze willen houden. Volgens Frank Spoolder is het er zeker ’s ochtends vroeg prachtig. Je kunt dan de reeën, die uit het nabij gelegen natuurgebied Het Veen komen, regelmatig zien. (Tekst en foto’s Annet Schoorlemmer)

Foto's 3
Nederland doet: Bloementuin ”De Enk“
Nederland doet: Bloementuin ”De Enk“
Artikel delen: