Dorcas: afscheid bestuursvoorzitter - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Dorcas: afscheid bestuursvoorzitter

DALFSEN – DORCAS-winkel Dalfsen heeft afscheid genomen van haar bestuursvoorzitter. In de Dorcas winkel in Dalfsen, zijn veel mooie gebruikte goederen te koop. Deze winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zij is elke woensdag, donderdag en zaterdag geopend van 10.00 u. tot 16.00 u.

De opbrengsten van de winkel komen ten goede aan allerlei Dorcas projecten. De vrijwilligers die hier werken hebben een bestuur die leiding geeft aan het hele proces van binnenkomst van de goederen tot verkoop in de winkel.

De voorzitter van het bestuur Ton Schoemaker, is al sinds de opening van de winkel in 2013 betrokken bij het werk van Dorcas. In 2013 begon hij als winkelcoördinator, maar na 4 jaar werd hij bestuursvoorzitter. Maar Ton heeft deze vrijwilligers functie nu neergelegd, omdat hij ook een dagje ouder wordt en graag nog weer iets anders op wil pakken.

De vrijwilligers hebben op plezierige wijze de afgelopen week afscheid van Ton genomen. Met een toespraak waarin het verleden van Ton belicht werd, en verschillende bossen bloemen voor hem en zijn vrouw Grietje. Het was het een plezierig afscheid.

Met dankbaarheid werd terug gekeken op de afgelopen jaren. Ton heeft de ontwikkeling van de winkel helemaal meegemaakt, en heeft veel energie in deze ontwikkeling gestoken. Het bestuur en de vrijwilligers denken hier met dankbaarheid aan terug.

Artikel delen: